Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 12. toukokuuta 2012

Edinburgh - positiivinen yllätys

Kun kävin Skotlannissa vuonna 2008 kesällä, niin sinne ei saanut vielä suoria lentoja Suomesta järkevillä hinnoilla. Varasin halvat Ryanairin lennot Lontooseen ja jatkoin siitä paikallisella halpalentoyhtiöllä Skotlantiin. Ajat ovat muuttuneet ja tänä päivänä Skotlantiin löytyy jo suorat lennot Helsingistä vieläpä melko edulliseen hintaan esim. Blue1 :n kautta. Suorat lennot ovat ehdottomasti mukavin tapa matkustaa. Toki voi tehdä kuten minä ja varata suorat lennot Lontooseen, viettää siellä muutaman päivän ja jatkaa myöhemmin Skotlantiin. Mikäli haluaa käydä Lontoossa, niin Edinburgin ja Lontoon väli on mahdollista matkustaa myös junalla. Junamatkat ovat etenkin kesällä suosittuja eli kannattaa varailla matkat vaan ajoissa.

Edinburgh on todella upea ja kiva kaupunki, suosittelen sitä lämpimästi kaikille! 

Edinburgh näköalakukkulalta kuvattuna

Olen koonnut alle muutamia vinkkejä matkaani liittyen:

Vierailuaika: Olin Edinburgissa 31.7-4.8.2008 (5 pv). Tähän samaan ajankohtaan osui Edinburg International Festival. Festivaalin aikana kaupungissa järjestetään mm. kansainvälisiä tanssi-, musiikki- ja teatteriesityksiä ja hotellit ovat varmasti normaalia kalliimpia ja täynnä. Itse festivaalit ovat hieno kokemus ja voin suositella lämpimästi käymään esityksissä. Niitä löytyy kaikista hintaluokista ja myös ilmaisena. Itse kävin muutamassa esityksessä, joista erityisesti mieleeni jäivät stand up ja upea capoeira tanssiesitys. 

Heinäkuun lopussa sää oli aurinkoinen, mutta sen verran viileä, että takki ja farkut olivat paljon käytössä. Yleisesti ottaen kesäaika on kuitenkin säänsä puolesta hyvä ajankohta käydä Skotlannissa. Varaudu kuitenkin aina sateenvarjon ja lämpimien vaatteiden kanssa. 

Majoitukset: Valitettavasti en osaa sanoa paikallisista hotelleista mitään, mutta suosittelisin yöpymään keskustan alueella. Majoituin itse erään ystäväni luona keskustan ulkopuolella Pohjois-Edinburghissa. Samalla sain paikallisen matkaoppaan reissuni ajaksi. Mikäli aikoo suunnata Edinburgiin festivaalien aikana, niin hotelli kannattaa varata ajoissa.

Mitä tehdä Edinburghissa: Ystäväni oli päivisin töissä ja kiertelinkin viikolla aika paljon yksin. Itse kaupunki on todella kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Naisena voi huoletta liikkua yksin ja tuntea olonsa turvalliseksi. Nähtävyyksistä etenkin linna ja katedraali tekevät vaikutuksen. Edinburgissa on myös kauniita puistoja. Ystäväni kuljetti minua myös autolla lähiseudulla maisemapaikoilla ja hiekkarannalle.

Otin myös päiväretken Edinburgin ulkopuolelle. Pysähdyspaikkoihin kuuluivat mm. Kilmahog, Fort William, Urquhart Castle ja Loch Ness. Järjestetty päiväretki kannatti ehdottomasti tehdä ja maisemat olivat upeita. 

Kannattaako käydä: Ehdottomasti, Edinburgh kuuluu kokemukseni perusteella kivoimpiin kaupunkeihin Euroopassa!

Kaupungin puiston taustalla häämöttä katedraali
Edinburg castle




juhlaparaateja Edinburgh International festareiden alkaessa



Edinburgin ulkopuolella, maaseudulla:
Grampian Mountains

Urquhart Castle
päiväretken opas

Salaperäinen Loch Ness





Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu