Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Meksiko - Playa del Carmen ja lähiseudut

Toisen viikon vietimme Playa del Carmenissa Riu Tequila hotellissa, joka oli käytännössä pieni kylä rannan läheisyydessä. Pakettiin kuului all inclusive eli rajattomasti ruokaa ja juomia. Moni oli hehkuttanut ennalta hotellin ruokavalikoimia, mutta huomasin olevani hieman nirso, sillä minuun ruuat eivät uponneet. Tarjolla oli paljon amerikkalaistyyppistä pikaruokaa ja colajuomia. Toisaalta sai myös vettä, paikallisia alkoholijuomia ja mehuja ja erilaisista salaattivalikoimista ja lihoista löytyi aina jotain naposteltavaa. Hotellissa oli valtava aamiaisbuffet, jonka jälkeen pääsi lounaalle, noutamaan välipaloja ja sitten vielä illalliselle buffettiin tai yhteen kolmesta pienemmästä ravintolasta. Joka hetki oli aina joku ruokapaikka auki ja kaikki tietysti ilmaiseksi. Me kyllästyimme buffettiin hetkessä ja kävimme useampana iltana aasialaisessa noutoravintolassa, joka tarjoili sushia. Tämäkin siis kuului erillisellä varauksella all inclusiven hintaan. Hotellissa oli myös joka ilta iltaohjelmaa erilaisin kilpailuin ja esityksin. Moni suomalainen on tykännyt hotellista kovasti.

Tämä oli itselläni ensimmäinen all inclusive hotelli. Elämä oli tehty kieltämättä kovin mukavaksi ja helpoksi, mutta nautin itse matkalla enemmän erilaisten ravintoloiden testaamisesta ja en välttämättä halua mennä enää all inclusive hotelliin. Näissä all inclusive paikoissa kun tuppaa käymään vielä niin, ettei edes poistu hotellin alueelta loman aikana. Jututin muutamia suomalaisia ja heille oli käynyt juurikin näin ja he olivat lomallaan samassa hotellissa kaksi viikkoa! Mihin siitä nyt jaksaisi lähteä kun ranta ja uima-allas löytyy lähistöltä sekä rajattomasti ilmaisia juomia ja ruokaa. Haluan yleensä omalla lomallani nähdä ja kokea erilaisia asioita ja siksi en välttämättä valitse seuraavaksi enää all inclusiven hotellia, vaikka tämäkin hotelli oli muuten kyllä tosi hyvä ja tasokas.

hotellin ranta

Me ei jämähdetty ihan koko viikoksi paikalleen, vaan kävimme sentään snorklausreissulla yhdellä maailman ihanimmista saarista nimeltään Isla Contoy sekä valtavassa puistossa nimeltä Xcaret, jossa moni muukin Playa del Carmenin kävijä poikkeaa. Puistossa voi snorklata, ottaa aurinkoa, ihailla eläimiä ja erilaisia esityksiä ja näytöksiä. Puistossa sai helposti koko päivän kulumaan. Myös järjestetty iltaohjelma puistossa oli upeaa. Ylipäätään Playa del Carmenissa olisi ollut paljon ohjelmaa aina delfiinikouluttajapäivästä lähtien, mutta järjestetyt retket olivat todella hinnakkaita.

kyllä nämä papukaijat ovat elossa :)
meritähti Xcaretissa

Xcaretissa oli jättisuuria kilpikonnia

maisemia Xcaretissa

yksi Xcaretin asukkaista

Xcaretissa pääsi snorklaamaan maanalaista jokea pitkin, joka sukelsi välillä tunneleihin

Xcaretissa oli erillinen perhosalue




tämä eläin on minulle tuntematon



Yksi illan esiintyjistä


Isla Contoylle menetin sydämeni. Saarelle pääsee päivittäin vain rajallinen määrä turisteja eli siellä on melko rauhallista. Isla Contoy on Cancunin lähellä ja samalla reissulla käytiin pikaisesti myös Isla Mujereksella, joka on monille tutmpi saari. Pidin kuitenkin ehdottomasti enemmän Isla Contoysta. Paljon matkustaneena tämä nousi ehdottomasti parhaiden saarien joukkoon. Saarella pesii valtavat määrät lintuja ja ensireaktio kauniiden maisemien lisäksi olikin ihmetys lintujen määrästä. Ihan kuin olisi tullut esihistorialliselle saarelle.

Isla Contoy

Lintuja saarella oli ja paljon



Mainitsinko jo, että lintuja oli paljon? Niitä oli oikeasti tuhansia!

Nurse sharkin näimme snorklatessa matkan aikana, samoin rauskun

yksi kirkkaassa vedessä uineista kaloista


Loppuun pitää kai kertoa vielä pari sanaa myös oman hotellimme eläimistöstä. Hotellin piha-alueella oli nimittäin turistien lisäksi muitakin asukkaita. Etenkin iltapäivisin alkoi alueella vilistää nokkakarhuja sekä oudon näköisiä jyrsijöitä. Turistit ruokkivat eläimiä kielloista huolimatta ja ne olivatkin melkoisen kesyjä. Kuuleman mukaan nokkakarhuille ei enää kelvannut vesi ollenkaan, vaan kaatoivat ja etsivät turistien alkoholijuomia. Surullista, jos väite oli totta.





lentävät miehet

Tiivistettynä Meksikon matka oli onnistunut ja voin suositella kohdetta auringonpalvojille, mutta myös kulttuurinnälkäisille. Sää oli lomanne aikana mukavan aurinkoinen ja lämmin. Jos lähden Meksikoon uudestaan, niin haluaisin lentää vaikkapa Mexico Cityyn ja suunnata reittini sieltä eteenpäin eri kaupunkeihin. Millaisia kokemuksia muilla on Meksikosta tai all inclusive hotelleista?

Playa del Carmen
+ Paljon mielenkiintoista tekemistä
+ Hyvä ranta
+ Paljon pieniä liikkeitä ja ruokapaikkoja
- Joku voi kokea negatiivisena huikean korkeat aallot
- Kalliit hinnat
- Suurelta osin turisteille rakennettu

Tunnisteet: , , , ,

2 kommenttia:

27. marraskuuta 2012 klo 16.34 , Blogger spell on you kirjoitti...

Kiitos tästä playa del carmen postauksesta. siitä oli minulle hyötyä :)
menossa itse samaan hotelliin 3vkon päästä.

 
27. marraskuuta 2012 klo 22.15 , Blogger SuviV kirjoitti...

Kiva kuulla! Viihdytte varmasti. Huomasitko myös aikaisemman postaukseni Meridaan liittyen? Playa del Carmenista tehdään nimittäin jotain samoja retkiä, esim. Chichen Itzaan. Kannattaa ehdottomasti käydä jollain inkarauniolla, esim. Carmenin lähellä olevaa Tulumia on kehuttu kauniiksi. Xcaret on myös minusta hintansa arvoinen käyntikohde ja tykkäsin erittäin paljon Isla Contoysta kuten varmaan teksistäkin käy ilmi. Sinne ei taida olla suomalaisilla matkatoimistoilla valmisretkiä, mutta ainakin vuosi sitten retken sai ostaa hotellin omasta retkipalvelusta.

Hauskaa matkaa! Olisi kiva kuulla, miten viihdyitte.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu