Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 14. toukokuuta 2012

Pärnu, kesäkaupunki meren rannalla

Lähdin käymään Pärnussa kesällä 2009 kaverini kanssa. Olimme räätälöineet reissun siten, että vietimme muutaman päivän Tallinnassa ja sitten pari päivää Pärnussa. Reissu Pärnussa oli molemmille ensimmäinen. 

Miten mennä: Otimme laivan Tallinnaan ja Tallinnasta bussin Pärnuun. Tämä oli erittäin helppoa. Aikataulut ja hinnat näkee etukäteen netistä.

Majoitus: Pärnun hinnat ovat hieman korkeampia kuin esim. Tallinnassa. Yövyimme hotelli Bristolissa (kesä 2009: 65 euroa / yö). Hotelli oli siisti ja keskeisellä paikalla. Rannalle oli hieman pidempi kävelymatka.

Tekemistä: Pärnu on pieni ja kaunis historiallinen merenrantakaupunki. Kaikkialle pääsee kävellen. Me nautiskelimme hyvästä ruuasta, shoppailusta ja otimme aurinkoa kauniilla hiekkarannalla. Kävimme myös pedikyyrissä. Erilaisia spahoitoja löytyy vaikka millä mitalla. Moni lähteekin Pärnuun kylpylälomalle. Steffani pizzarestaurant tuntui olevan suosittu paikka ja pizzat hyviä. Kahviloita ja ravintoloita löytyy runsaasti. Pärnu tunnetaan Viron kesäpääkaupunkina eikä turhaan. Kesällä Pärnussa järjestetään myös erilaisia festareita ja konsertteja. Kaupungissa on myös kauniita vanhoja rakennuksia.

Ajankohta: Pärnu on rantansa ansiosta ehdoton kesäkaupunki. Talvellakin Pärnuun voi toki lähteä rentoutumaan spahoidoissa. Pari päivää oli minusta riittävä, mutta kesällä kaupungissa viihtyisi pidempäänkin.

Kannattaako mennä: Kannattaa ehdottomasti. Suosittelen kohdetta erityisesti perheille, naispuolisille kaveruksille tai pariskunnille.










Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu