Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Erilaisia vinkkejä Tukholmaan

Tukholma on monessakin mielessä kiva kohde. Ennen kaikkea sinne on helppoa ja edullista lähteä Suomesta laivalla ja myös lentäen. Käyn Tukholmassa yleensä kerran pari vuodessa. Koska Tukholmasta on olemassa runsaasti erilaisia sivustoja ja vinkkejä, niin en lähde luettelemaan yleisiä nähtävyyksiä. Käyn alla läpi muutaman oman vinkkini:

Hotelli: Yövyin työmatkallani Rica Hotels Kungsgatanilla, jonka sijainti oli todella hyvä keskellä kaupunkia. Huone oli siisti ja aamiainen saa myös minulta kehuja.

Viihde ja taide: Jos saavut Tukholmaan Viking Linella, niin kannattaa poiketa Fotografiskassa ihailemassa mahtavaa valokuvanäyttelyä. Fotografiska sijaitsee lähellä Viking Linen terminaalia. Kävin itse viime vuoden lopulla Nick Brandtin näyttelyssä, jossa hän oli kuvannut Afrikan villieläimiä upeasti ja se oli ehdottomasti näyttelyn helmi. Toki paikalla oli myös muiden valokuvaajien töitä, mutta Brandt kolahti minuun täysillä. Olisin voinut ostaa vaikka kaikki hänen otoksensa kotiin seinälle ja harkitsin pitkään myös Brandtin valokuvakirjan ostamista. Nyt näyttely on taas vaihtunut, mutta varmasti esillä on jälleen upeita valokuvia. Fotografiska sijaitsee siis ihan Viking Linen terminaalin vieressä ja on auki joka päivä klo 10-21 eli siellä oli mahdollista käydä sunnuntaina jo ennen kauppojen aukeamista. Lisäksi Fotografiskasta aukeaa kauniit näkymät Tukholman keskustaan.
otteita Nick Brandtin näyttelystä Fotografiskasta




Näkymä Fotografiskasta Tukholmaan
Ruoka: Olen syönyt yhdet parhaimmista susheistani ja aasialaisvaikutteisista ruuista Stureplanilla itämäisvaikutteisessa paikassa nimeltä East. Kävin siellä syömässä työporukalla ja menuun kuului seuraavat herkut:

Alkupala (alkupalan jaoimme neljän kesken):
Shrimp Cocktail - shrimps, masago roe, avocado, spring onions, lemons and chili mayo
Sushi-Sashimi Combination - Mixed platter of modern sushi-sashimi variation with misoshiru and gohan

Pääruoka
Ahi Tuna Furkikake - Furkikake coated tuna with shitake and teriaki brandy sauce

Jälkiruoka
Truffles - Dark chocolate truffle

Ruoka-annoksista ei ole kuvia, mutta voin suositella kaikkia näitä ruokia lämpimästi. Sushi lukeutuu parhaiden syömieni sushipalojen joukkoon! Se käytännössä suli suuhun. Sushi tarjoiltiin isossa korissa ja annokseen mahtui erilaisia sushipaloja ja kalapaloja. Katkarapucocktail yllätti myös erinomaisella maullaan. En ole suuri äyriäisten ystävä, mutta tästä pidin todella todella paljon. Nimensä mukaisesti annos tarjoiltiin suuressa cocktaillasissa. Pääruuan tonnikala oli parasta koskaan syömääni tonnikalaa ja äärimmäisen pehmeää. Kastike oli kuitenkin makuuni asteen verran liian tulista. Kollega söi saman annoksen ja se ei ollut hänelle liian tulinen eli tämä on taas makukysymys. Jälkiruokatryffelit maistuivat myös erinomaisesti ja kruunasivat aterian.


Ravintola East, kuvat ovat ravintolan omilta sivuilta

Shoppailu: Käyn itse tsekkaamassa yleensä suuret tavaratalot Sergelin torin lähellä eli NK:n (luksusmerkkejä)  ja Åhlensin. Lisäksi paljon kauppoja löytyy keskustasta Drottninggatanilta, Hamngatanin tuntumasta ja Biblioteksgatanilta. Lindan P.S I love fashon blogissa on hyvä postaus Tukholman shoppailumahdollisuuksista ja uudempi postaus shoppailusta Tukholmasta löytyy myös  Veeran Stockholm by me blogista 






Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu