Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 22. toukokuuta 2012

Sukelluskurssi Thaimaassa

En ole sukeltanut koskaan Suomessa, sillä täällä näkyvyys on huono ja mielenkiintoisia kaloja ja kasveja hyvin vähän. Toki Suomen vesistä löytyy sitten hylkyjä. Jos mietit sukelluskurssin suorittamista, niin kannattaa erityisesti miettiä seuraavia asioita:

a) missä haluaa sukeltaa
b) millainen kielitaitosi on

Jos haluaa sukeltaa paljon Suomessa, niin kurssi kannattaa tehdä täällä. Muita syitä suorittaa kurssi Suomessa ei minun mielestäni ole. Suomessa kurssit ovat huomattavasti kalliimpia kuin ulkomailla, mutta yhtä hyvää opetusta saa muuallakin. Kielitaito on sitten toinen kysymys. Puhun esimerkiksi itse hyvää englantia, mutta halusin käydä kurssini suomeksi. Suomeksi kurssin voi käydä tällä hetkellä ainakin Phuketissa Thaimaassa. Kaikkein edullisinta on ottaa kurssi ulkomailla ja englanniksi, mutta halusin olla varma, että ymmärrän kaiken. Ja sukelluksessa ollaan tekemisissä monien oman terveyden ja hengenkin kannalta oleellisten asioiden kanssa. En siis suosittelisi ottamaan aina sitä halvinta vaihtoehtoa. Varmista, että sukelluskoulullasi on kokemusta ja sertifikaatit ja etsi netistä tietoa heistä ennen kurssin varaamista.




Suoritin siis oman kurssini Phuketissa keväällä 2010. Kurssin veti Raya Yai sukelluskoulu, jonka henkilökunta on suomenkielistä. Me emme menneet missään vaiheessa uima-altaaseen treenailemaan, vaan sukellusharjoittelu aloitettiin suoraan meressä matalassa kohdassa. Oma ryhmäni oli pieni, kolmen hengen ryhmä ja minä päädyin opettajan pariksi. Olin aikaisemmin tehnyt koesukelluksen Australiassa, joten aloittaminen ei jännittänyt. Harjoittelujen jälkeen ensimmäisen varsinaisen sukelluksen pituus oli 20 minuuttia ja maksimisyvyys 7 metriä. 

Itselläni on ollut alusta asti ongelmia paineen tasaamisen kanssa. Toisin sanoen korviin sattuu kun en saa painetta tasattua ja pohjaa kohti pitää mennä todella hitaasti. Toinen sukellus oli syvyydeltään n. 9 metriä ja kesto saman verran kuin ensimmäisessä. Kolmas ja neljäs sukellus olivat sellaisia, joissa ehti jo harjottelun ohella hiukan nauttia sukelluksesta. Kolmas sukellus tetiin yhdeksän metrin syvyyteen Patak Bayllä ja neljäs 14 metrin syvyyteen Lycy's reefillä. Riutalla näkyi koralleja, barracudaparvi sekä muita pienempiä kaloja. 

Sukellus ei sovi kaikille. Sinulla ei saa olla mm. hengitystiesairauksia. Vastuullinen kurssin järjestejä osaa kyllä neuvoa, että soveltuuko sukeltaminen sinulle. Alkeiskurssilla käydään läpi myös teoriaa, joka tulee läpäistä kokeessa. Teoriaan kannattaa suhtautua vakavasti, sillä kaikki tieto on oman terveyden vuoksi tärkeää. 

Olen ehtinyt sukeltaa Thaimaan jälkeen vain Filippiineillä, mutta siitä enemmän myöhemmissä postauksissa!









Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu