Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Phi Phi, sukeltajan ja reppureissaajan paratiisi

Krabin jälkeen matkamme jatkui pariksi päiväksi Phi Phin saarelle. Tähän tarkoitukseen soveltui hyvin venekyyti. Minusta lämpimissä maissa veneily on aina kaikkein kivoin tapa siirtyä paikasta toiseen. Veneiden aikataulut ja hinnat voi selvittää kätevästi internetin kautta jo ennen lähtöä, mutta ne kannattaa varmistaa vielä paikan päällä. Etäisyyttä on n. 42 km ja matka kesti n. 1-2 tuntia.  Matkalaukut otettiin siis mukaan ja lähdettiin seuraavalle etapille.

Phi Phi on saariryhmä Krabin ja Phuketin välimaastossa, mutta kuuluu kuitenin vielä Krabin provinssiin. Suurin saari, jossa myös majoituspaikat sijaitsevat on Ko Phi Phi Don. Saarella on myös vakituista asutusta. 

Majoitus: Tähän majoitukseen olimme panostaneet kaikkein eniten. Otimme PP Palm Tree Resortista  hotellihuoneen, jossa oli pool access. Toisin sanoen oman huoneen terassilta pääsi suoraan uima-altaaseen. Mikä olisikaan ihanaa rentoutusta pariksi päiväksi! Tykkäsimme muutenkin valtavasti hotellista ja majoituksesta. Kaverini matkustaa itse asiassa ensi talvena samaan hotelliin uudestaan. Voisin itsekin majoittua siellä vielä, jos suuntaan Phi Phi saarelle. Kannattaa ehdottomasti ottaa tämä huone pool accessilla, jos on sinnepäin menossa!

Tekemistä: Phi Phillä on hyvät sukellusmahdollisuudet siitä kiinnostuneille. Koska olimme saarella vain kaksi päivää, niin toisen päivän pyhitin allasalueelle sekä lähiseutujen tutkimiseen. Toiselle päivälle otin järjestetyn saarikierroksen paikallisen matkanjärjestäjän kautta. Retki oli kansainvälinen ja sen aikana käytiin Ko Phi Phi Leessä, jossa kuvattiin Leonardo DiCaprion elokuva The Beach, snorklattiin ja ajeltiin veneellä myös muissa kauniissa paikoissa kuten Baboo Islandilla ja Monkey Bayssa. Monkey Baylla oli jälleen nimensä mukaan paljon apinoita, jotka varastelivat turistien juomia ja ruokia. Kuulin, että osa apinoista olisi riippuvaisia oluesta. Tosi surullista, jos näin on. 







On our way to Phi Phi island


PP Palm Tree Resort, Phi Phi Island, Pool access room

our room


This is the place where they filmed "the Beach"
Maya Bay on Phi Phi

finding Nemo

water is clear

Bamboo Island, Ko Phi Phi
Monkey Bay, Phi Phi
Monkey likes Sprite and stealing


Monkey also likes chips


Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu