Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 19. toukokuuta 2012

Thaimaa ensikertalaisen silmin

Moni suomalainen on valinnut Thaimaan luottokohteekseen. Oma matkani suuntautui ensimmäisen kerran Thaimaaseen kahdeksi viikoksi talvella 2010. Olin suunnitellut matkaa jo monet kerrat aikaisemmin, mutta tällöin onnistuin houkuttelemaan kaverin mukaani ja se oli menoa.

Matkan ajankohta: Me jouduimme yhdistämään matkan työnantajani vaatimuksesta pääsiäiseen (27.3-11.4.2010). Hotellien ja lentojen hinnat olivat tästä syystä hieman kalliimmat kuin vaikkapa viikkoa aikaisemmin tai myöhemmin. Jos pystyy matkustamaan hiihtoloma- ja joulusesongin ulkopuolella, niin hinnat ovat yleensä huomattavasti halvempia.

Miten matkustaa: Thaimaaseen myydään paljon valmiita pakettimatkoja ja ne voivat joissain tapauksessa tulla edullisemmaksi kuin itse räätälöity matka. Me halusimme kuitenkin viettää aikaa kolmessa eri paikassa, joten räätälöimme hotellit itse. Lennon halusimme suorana Phuketiin, jolloin vaihtoehdoksi jäi ottaa lento matkanjärjestäjän kautta. Kaikkein halvin tapa matkustaa Thaimaaseen on varmaan ottaa lennot Bangkokiin ja jatkaa siitä junalla, bussilla tai sisäisellä jatkolennolla haluamaansa kohteeseen.

Majoitukset: Majotuimme matkan aikana kolmessa eri hotellissa Phuketissa, Krabilla ja Phi Phissä. Ensimmäinen kohteemme oli Krabissa Ananta Burin Resort Hotel Ao Nangissa. Hotelli oli hyvä ja siisti neljän tähden hotelli. Kriteereitämme oli tällöin edullinen hinta ja uima-allas. Hotelli sijaitsi kuitenkin hiukan syrjässä pääkadulta. Jos menisin uudelleen, niin haluaisin valita hieman keskeisemmän sijainnin. Phi Phissä yövyimme PP Palm Tree Resortissa. Hotelli oli ihana ja kaikin puolin suositeltava! Phuketissa valitsimme Kata Beachin ja Karon Beachin puolivälissä sijaitsevan Diamond Cottage Hotellin.

Sää: Thaimaassa on lämmin ympäri vuoden. Euroopan suojakertoimet eivät riitä, vaan kannattaa ehdottomasti varata etenkin matkan alkuun voide, jonka kerroin on vähintään 30 ja palat varmaan silti :)

Kannattaako mennä: Kyllä ehdottomasti. Thaimaa on helppo kohde Aasiaan ensi kertaa matkustavalle. Sää on hyvä, ihmiset ystävällisiä ja maa on myös siisti.

Olen jakanut Thaimaapostaukset kolmeen osaan seuraavasti suurten kuvamäärien takia:
- Krabi
- Phi Phi
- Phuket





Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu