Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Tietoisia matkariskejä reitillä Filippiinit-Borneo-Hong Kong

Lähdin Filippiineille kesäkuussa 2010 tapaamaan siellä työskentelevää ystävääni. Matkan aikana oli tarkoitus reissata Filippiineillä ja Borneossa. Suomesta ei saa suoria lentoja Filippiineille ja päätin etsiä itselleni mahdollisimman edulliset lennot. Oikeastaan näin jälkeenpäin ajateltuna otin aikataulullisesti aika isoja riskejä. Minulla oli loma-aikaa vain viikko Filippiineillä ja viikko Borneossa ja räätälöin useita paikasta toiseen siirtymisiä ja lentoja. Mikäli joku etappi olisi epäonnistunut, en olisi välttämättä ehtinyt lennoilleni ja pysynyt aikataulussa. En kuitenkaan miettinyt tätä silloin.

Ystäväni kertoi vasta vähän ennen matkaa, että Filippiineillä on kesäkuussa sadekausi. Tämä ei minua suuresti ilahduttanut, sillä reittimme alkupää kulki Palawan nimisellä saarella ja ainakin netin tietojen mukaan sateella tiet saattoivat mennä niin mutaisiksi, ettei eteneminen olisi yksinkertaisesti mahdollista. Netissä myös kerrottiin, että sadekauden aikana kaikki veneet eivät kovan merenkäynnin vuoksi kulje ollenkaan. Kuinka ollakaan olin suunnitellut reittimme varrelle myös yhden vesireitin. Minua siis valehtelematta huoletti jonkin verran kun olin matkaan lähdössä. Alla uskomaton reittiräätälöintini:

Helsinki - Pariisi - Hong Kong - Puerto Princesa (lentäen)
Puerto Princesa - El Nido (maareittiä)
El Nido - Coron (merireittiä)
Coron - Manila - Kota Kinabalu (lentäen)
Kota Kinabalu - Hong Kong - Pariisi - Helsinki (lentäen)

Nyt kun tosiaan toistan, että matka-aikaa oli vain reilu kaksi viikoa, niin lukija ehkä ymmärtää riskin tämän reitin toimivuuden kanssa. Mutta mutta.. uskomatonta. Kaikki sujui hyvin ja en myöhästynyt yhdeltäkään lennolta. 

Miten: Filippiineille voi lentää esim. Hong Kongin kautta ja jatkaa perille paikallisilla yhtiöillä. Lensin välin Helsinki-Pariisi-Hong Kong Air Francen koneella. Jäin yhdeksi yöksi Hong Kongiin ennen jatkolentoa Puerto Princesaan. Suosittelen yöpymistä matkalla, sillä lennot ovat pitkät ja uuvuttavat. 

Jatkoin aamulla Hong Kongista Filippiineille paikallisella lentoyhtiöllä. Se on itseasiassa ollut elämäni pelottavin lento, sillä matkalla koneeseen iski salama. Kuului kova pamaus ja ihmiset alkoivat kirkua. Istuin myös siiven vieressä ja näin uskomattoman väläyksen. Tämän jälkeen kone kuitenkin jatkoi matkaansa ihan normaalisti ja tasaisesti. Googlasin myöhemmin salamaniskun ja selvisi, että lentokone on suhteellisen turvallinen paikka ukkosella, mutta toki koneet yleensä pyrkivät kiertämään myrskyt. Voin kuitenkin kertoa, että siinä vaiheessa yksin matkustaessa ja edellisen päivän lennoista väsyneenä siinä ehti jo luulla kuolevansa ja kelata koko elämänsä läpi. Siitä asti olen potenut kovaa lentopelkoa. Kaikesta tästä huolimatta suosittelen käyttämääni Air Asia lentoyhtiötä. Hinnat ova edulliset ja penkit melkoisen mukavat. 

Matka-ajankohta: Sadekaudesta huolimatta säät olivat matkan aikana yleisesti ottaen hyvät. Lyhyitä sateita esiintyi, mutta ne olivat vain kuuroja. Lisäksi oli sesongin ulkopuolinen aika ja majoituspaikat olivat tästä syystä edullisempia kuin normaalisti. 

Olen jakanut tämän matkapostauksen osiin seuraavasti:

Filippiinit osa 1
Filippiinit osa 2
Borneo - Mt Kinabalu
Borneo
Hong Kong





Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu