Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tapahtumia Suomessa - Pori jazz

Pori Jazz on ollut itselleni melkein jokavuotinen perinne. Tunnelma poikkeaa muista festivaaleista rauhallisuudellaan. Kirjurinluodon pääkonsertteihin mennään piknikviltti ja ruuat mukana nauttimaan säästä ja tunnelmasta. Villi veikkaukseni on, että alle puolet tulevat paikalle kuuntelemaan artisteja ja loput "hengailemaan" ystävien kanssa. Fiilis on mukavan positiivinen etenkin aurinkoisella säällä. Pori jazz tunnetaan myös julkkisten ja yritysvieraiden paikkana. Moni saakin kutsun tapahtumaan yrityksen kautta, jolloin bonuksena reissulle tulee vielä vip-alue ja mukavat tarjoilut.

Kirjurinluodon suuret konsertit järjestetään ulkona, jolloin sade puolittaa helposti kävijämääriä. Parhaimmillaan jazzareenalla on kuitenkin ollut kymmeniä tuhansia kuulijoita. Santana veti aikoinaan areenalle ennätysyleisön 40 000 kuulijaa,  Tom Jones viime vuonna n. 18 000 henkeä. Jazzien erikoisuus on myös se, että pääesiintyjät ovat usein hiukan jazzgenren ulkopuolelta, mutta tällä on mahdollistettu suuremmat yleisömäärät.  Yleisö ei ole valittanut :)

Usein Kirjurinluodon konsertit etenevät siten, että päivällä herkutellaan eväitä, otetaan aurinkoa ja vietetään aikaa ystävien kanssa leppoisissa tunnelmissa. Kun pääesiintyjät tulevat, niin ihmiset nousevat seisomaan ja moni lähtee lähemmäs lavaa. Vaikka alue on iso, niin se on siinä mielessä hyvin organisoitu, että suuria näyttöjä on ollut useampia ja kauempaakin on nähnyt lavan tapahtumat.

Jazzeilla järjestetään konsertteja myös klubeilla sekä teltoissa. Klubeilla tunnelma on kuulemma parhaimmillaan mahtavan intensiivinen. Tätä puolta en ole itse koskaan testannut, mutta meno on ollut mukavaa myös teltoissa.

Alla muutama fiiliskuva viime vuoden jazzeilta. Tekisi mieli mennä myös tänä vuonna, mutta liput ovat vielä ostamatta. Usein lippuja saa vielä portilta ja monet odottelevatkin pääkonserttien osalta sääennusteet ennen lippujen ostamista. Pienet klubikeikat myydään nopeammin loppuun ja ne kannattaakin varailla ajoissa, mikäli tahtoo kokea klubitunnelmaa.




























Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu