Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 5. tammikuuta 2013

Deira ja Bur Dubain alue jalkaisin

Varasimme yhden päivän Deiran ja Bur Dubain tutkimiseen. Tässä vaiheessa on todettava, että alueen nähtävyyksistä oli minusta saatavissa hiukan huonosti tietoa suomeksi ja me päätimme vain mennä paikan päälle ja kävellä mielenkiintoisiin paikkoihin - ei välttämättä hyvä idea. Kerron kohta, miksi.

Bur Dubai

Ensinnäkin on hyvä todeta, että me kävelemme mielellämme ja paljon. On kuitenkin eri asia kävellä kuumassa helteessä ilman päämäärää kuin vähän viileämmässä. Lähdimme liikkeelle Bur Dubain lahdelta. Pyysimme taksikuskia viemään meidän heritage villageen. Paikka oli hänelle vähän vieras ja vieraaksi se jäi myös meille. Heritage village on saamieni tietojen mukaan perinnekylä. Joko olimme liikkeellä ihan väärään aikaan tai väärässä kohdassa, mutta siellä ei ollut käytännössä ketään tai mitään mielenkiintoista nähtävää, paitsi kaksi kamelia alueen liepeillä. Ravintolatkin olivat kiinni eli ilmeisesti alueelle kannattaa mennä vasta illalla. Samalla suunnalla olisi ollut myös sheikki Saeedin talo sekä Dubain museo, mutta halusimme pysytellä ulkona. Jatkoimme matkaamme lahden rannalle ja lähdimme kävelemään sitä pitkin maisemia ihastellen. 

Lahdella näkyy paljon vanhoja veneitä ja myös vesitakseja sekä hieman edullisempia ja perinteisempiä puuvenekyytejä (abra). Hetken kävelyn jälkeen törmää ensimmäiseen soukkiin, jossa on myynnissä kankaita yms. Sen jälkeen kannattaisikin oman kokemuksen mukaan ottaa kyyti lahden yli. Me jatkoimme itsepintaisesti kävelyä ja aika pitkään ennen kuin uskoimme, ettei Bur Dubain puolella lahden vieressä ollut muuta nähtävää. Siinä vaiheessa löytyi vielä onneksi vesitaksi, jonka kyydissä pääsimme ylittämään lahden. 100 dirhamin hintaan olisi ollut tarjolla myös erilaisia veneristeilyjä, joilla olisi voinut kiertää lahtea enemmänkin. Bur Dubain puolelta löytyy myös ostoskeskuksia, jos lähtee lahdelta sisämaan suuntaan.

Deira

Deira on Bur Dubaita vastapäätä, lahden toisella puolella. Deiran puolella meillä oli jostain syystä suuria vaikeuksia löytää ruokapaikkaa ja emme sellaista löytäneetkään! Lähdimme kävelemään poispäin lahdesta ja sieltä löytyi paljon intialaisen ja pakistanilaisen väestön kansoittamia paikalliskauppoja ja soukeja. Kadut olivat hieman likaisia. Jatkettuamme jälleen lahden suuntaisesti olisi löytynyt vanha Al Ahmadiya koulu, maustemyymälöitä ja lopulta kultasouk. Varmaan nälän heikentäminä unohdimme valokuvaamisen kokonaan, sillä Deirasta ei ole juuri yhtään valokuvaa. Me kävimme kultasoukissa päivällä, jolloin se oli melko rauhallinen. Illalla alueella olisi ollut varmasti enemmän vilinää.

Minulle jäi sellainen olo, että Deiran ja Bur Dubain tutkiminen jäi puolitiehen. Deirassa olisi ollut myös kamelimuseo ja kalatori ja ostoskeskus. Alue on omiaan paikalliselämästä, paikallisesta kulttuurista, tinkimisestä ja vilinästä nauttiville. Minusta on mukava kävellä soukeissa, mutta Tommi ahdistuu suomalaiseen tapaan liian tuttavallisista kauppiaista ja on se minustakin hieman rasittavaa, kun koko ajan ollaan tyrkyttämässä feikkikelloja yms. Kuulin myöhemmin, että Deiran puolella on myös erillinen feikkimarkkinoiden alue. Soukit tuntuivat olevan aktiivisen myynnin paikkoja noin muuten, mutta kultasoukissa on enemmän kauppamaisia ratkaisuja ihan ostosalueen tyylisesti ja siellä sai katsella ikkunoita rauhassa.

Kuitenkin jos menen Dubaihin uudestaan, niin käyn varmasti vielä uudestaan Deirassa. Samalla harkitsen ehdottomasti myös risteilyä tai vastaavaa lahdella.

Oletteko te muut Dubain kävijät löytäneet Deirasta jotain muita mielenkiintoisia paikkoja? Deira tuntuu jakavan mielipiteitä puolesta ja vastaan. 









tässä kohdassa päätimme suunnata lahden yli Deiran puolelle

kissanpentuja Deirassa

kultasoukissa napattu kuva

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu