Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Madinat souk ja Jumeirah

Kävimme Jumeirahissa vain yhtenä päivänä. Sain kuitenkin sen käsityksen, että sijainti on hyvä lomamatkaa harkitsevalle ja etenkin, jos haluaa rantahotellin. Jumeirahista on kohtuullinen matka Deiraan ja ostoskeskuksiin ja sieltä pääsee helposti käymään myös Dubai Marinassa. Toki tulee muistaa, että Dubaissa kaikki on taksimatkan päässä.

Jumeirah Beach

Useilta Dubain hotelleilta on ilmainen kuljetus Jumeirahin julkiselle rannalle, joka sijaitsee puistoalueen takana. Alueelle maksaa 5 dirhamia, mutta se on siisti ja hyvä rantavaihtoehto, mikäli oma hotelli ei sijaitse rannalla tai tarjoa ykistyisrantaa. Uimapuvussa ei saa tulla puiston puolelle ja rannalla kuvaaminen oli kiellettyä. Ajatuksena tässä on varmaan se, ettei vahingossakaan kuvaa paikallisia naisia tai ulkomaalaisia vähäpukeisia naisia. Maksoimme alueelle sisään. Tarkoituksena ei ollut mennä uimaan tai edes jäädä ottamaan aurinkoa, mutta halusimme käydä muuten katsomassa ranta-aluetta. Rannalla oli siistiä ja melko rauhallista. Kaupustelijoita siellä ei ole. Sanoisin, että ranta on siis hyvä vaihtoehto jos omassa hotellissa ei ole rantaa ja haluaa nimenomaan mereen uimaan tai rannalle ottamaan aurinkoa. 

Burj Al Arab

Rannan jälkeen päätimme kävellä Jumeirah beachilta Burj Al Arab hotellille. En suosittele tätä kävelyä kuumassa muille, vaikka tykkäisikin kävelystä kuten me. Matkalla ei ole juuri mitään muuta kuin muutamia paikallisia ravintoloita ja paikallinen pääasiassa arabialaisia vaatteita myyvä pieni ostoskeskus. Reitti oli siis vähän tylsä. Ottakaa ihmeessä taksi, jos harkitsette samaa etappia. Etäisyyttä on hankala arvioida, mutta veikkaisin noin kuutta kilometria. Onneksi väliltä löytyi ilmastoituja bussipysäkkejä ja Starbucks kahvila, joissa oli pakko käydä viilentymässä matkanteon lomassa.

Burj Al Arab on upea purjeen muotoinen luksushotelli. Hotelli on itse asiassa ymmärtääkseni maailman ainoa seitsemän tähden hotelli. Siellä olisi ollut kiva käydä sisällä, mutta sisälle ei saa mennä kuka tahansa. Hotelliin pääsee käymään ainoastaan, jos sinne on oikeasti asiaa eli on tehnyt vaikkapa pöytä- tai drinkkivarauksen. Harkitsimme tätä vaihtoehtoa, mutta jätimme vierailun kuitenkin tällä reissulla väliin. Ravintoloiden hinnat ovat korkeita, eivät kuitenkaan mahdottomia. Mikäli vierailu kiinnostaa, kannattaa suunnata tutkimaan asiaa suoraan hotellin omille sivuille.

Madinat souk

Lähellä Burj Al Arab hotellia sijaitsee viehättävä alue Madinat souk, jossa suosittelen kaikkia käymään. Alueelta on hienot maisemat mm. purjehotellille ja siellä voi syödä lounasta tai illallista maisemia ihastellen. Muuten alueelta löytyy perinteisiä kauppoja ja kankaita. Soukissa saa kierrellä rauhassa kauppiaiden hätistämättä, mutta alue on sen verran lähellä kalliita hotelleja, että veikkaisin perinteisten soukkien olevan edullisempia ostospaikkoja Deiran puolella.

Madinatin alueella silmä lepää ja itseäni nämä upeat maisemat rauhoittivat. Alueelta olisi ollut mahdollista ottaa myös veneristeily, joka olisi kestänyt tunnin kaksi ja käynyt palmusaarella saakka. Hiukan harmittaa, että jätimme tämänkin mahdollisuuden tällä kerralla käyttämättä.

Alla kuvia alueilta:

Jumeirah beach rantaa ympäröi puisto

rannan vesi on kirkasta, kuvaaminen rannalla taisi tosin olla kiellettyä, hups
Burj al Arab, seitsemän tähden hotelli
Kuvia Madinat soukista:




Meat & CO hampurilainen oli herkullinen

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu