Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 25. toukokuuta 2012

Coron on sukeltajien mekka Filippiineillä

El Nidosta halusimme jatkaa sukeltajien mekkaan, Coronille. Coron on saari Palawanista pohjoiseen ja alueella on useita uponneita japanilaisia sota-aluksia. Coron on rankattu Forbes Traveler Magazinen top 10 sukelluspaikkoihin maailmassa.  Saarelle päästäksemme meidän piti ottaa El Nidosta kuutisen tuntia kestävä venekyyti. Tällä välillä ei kulkenut ainakaan näin sadekaudella mitään säännöllistä yhtettä. Tämä olikin ollut alunperin matkamme toinen huolenaihe minun mielessäni. Pelkäsin, että sadekaudella myrskyt ovat niin kovia, ettemme pääse jatkamaan Coroniin. Olin myös lukenut, että veneitä uppoaa myrskyjen aikana ja se myös huoletti. Sää näytti kuitenkin hyvältä ja raha ratkaisi eli pääsimme paikallisten veneellä matkaan.

Coroniin pääsee myös lentäen esim. Manilasta, jonne jatkoimme myöhemmin. El Nidossa ei ole lentokenttää eli sieltä pitää jatkaa Coroniin vesireittiä tai palata takaisin kuusi tuntia Puerto Princesaan.



Puolessa välissä matkaa pelkäämäni myrsky sitten iski ja sen läpi mentiin. Paleli jo aika rankasti siinä vaiheessa, mutta onneksi ei ollut mitään sen uhkaavampaa tilannetta. Pelastusliivit laitettiin toki päälle ja toivottiin, että kaatosade lakkaa. Onneksi olin harjoitellut tätä myrskymatkustamista jo Thaimaassa ja myrsky ei ollut kai paikallisten mittakaavassa vielä mikään vaarallisen suuri. Suuren osan matkasta oli onneksi hyvä sää ja jopa aurinkoista. Nautin noin yleisesti paljon merimatkustamisesta. Se on moninkertaisesti kivempi tapa matkustaa kuin kuuma bussimatka tai ilmakuopista kärsivä lento.



Matkalla Coronille pitkähäntäveneellä. Matka kesti 6 tuntia ja edessä olevan myrskyn läpi mentiin. Satoi muuten kaatamalla

maisemia matkalta
Coron
kylän paras ravintola, oli muuten hyvä ruoka


Coron on siis sukeltajien mekka ja toivottaa merireittiä tulevan matkustajan tervetulleeksi Hollywoodsign tyyppisesti suurien "Coron" kirjaimien kera.  Alueelta löytyy mielenkiintoisia sukelluskohteita, mutta paljon muuta tekemistä Coronissa ei sitten ollutkaan. Toki rannalla voi ihastella upeaa auringonlaskua. Käytimme toisen päivän kokonaan sukeltamiseen ja toisen sitten hieman kaupunkia kierrellen. Käydessämme turisteja ei ollut kovin paljon. Edullinen majoitus oli helppo löytää kiertämällä ja hintoja kysymällä.
Sukellukset 3 kpl (lisää tietoa kohteista linkin takaa):

1) Kogyo Maru Wreck
- max syvyys sukelluksen aikana 31,6 metriä
- sukellusaika 40 min
- kävimme hylyn sisällä, kannella oli korallia
- kauniita kaloja mm. grouper, razor fish, lion fish

2) Tangan Wreck
- max syvyys sukelluksen aikana 28,5 m
- sukellusaika 41 min
- lion fish, scorpion fish, crocodile fish, batfish, puffer fish, pipe fish
- sukelsimme rahtihuoneen läpi

3) Barracuda Lake
- max syvyys sukelluksen aikana 26,5 m
- sukellusaika 47 min
- Erikoinen järvisukelluskohde, sillä veden lämpötila vaihtelee: pinnassa lämmintä makeaa vettä, neljän metrin jälkeen suolavettä. Veden lämpötila vaihteli 28-39 asteen välillä kerroksesta riippuen.

Turha edes sanoa, että minä en olisi tällä kokemuksellani saanut sukeltaa niin syvälle, kuin näissä sukelluksissa tai edes hylyn sisälle. Sovimme etukäteen, että tilanne tsekataan 20 metrissä ja jos haluan jatkaa, niin jatketaan. Koska fiilis ja sukellus tuntui kaikin puolin mahtavalta, niin annoin luvan jatkaa. Olin perillä kaikista tähän liittyvistä riskeistä. Meidän ryhmämme oli kuitenkin myös pieni, 3 hlö ja sain henkilökohtaista opastusta. Valitettavasti mukana ei ollut vedenalaista kameraa, jolla olisin taltoinut nämä mielettömät kokemukset. Netistä löytyy kuitenkin erilaisia sukelluskuvia Coronilta esim. täältä.


Sukeltamaan lähdössä




Kaikki ok ja sukeltamaan


Coronilta lensimme Manilaan. Manilassa ensimmäinen ajatukseni oli täysi kaaos. Kadut olivat likaisia ja siellä kulki vanhoja jeeppejä. Manilassa meillä ei ollut juuri aikaa, joten se käytettiin ostosmahdollisuuksien kartoittamiseen ja keskustassa pyörimiseen. Jouduin myös käymään paikallisella lääkäriasemalla, sillä pelkäsin silmätulehdusta. Onneksi lääkäri puhui hyvää englantia ja lääkärikäynti oli todella edullinen käynti silmätippojen kera.
Kannattiko käydä: Coroniin kannattaa ehdottomasti mennä, jos sukellus tai snorklaus kiinnostaa. Minusta muutama päivä on riittävä pysähdys, mutta sukelluksesta innostunut viihtyy helposti pidempäänkin. Muuten paikassa ei ole juurikaan mielenkiintoista nähtävää. Manila ei tuntunut minusta kovin viehättävältä kohteelta eli en suosittelisi viipymään siellä muutamaa päivää pidempään. Lähiseudiulta löytyy muita, kivempia paikkoja.
Manilan kaaos

Jeeppi on erinomainen kulkupeli, Manila

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu