Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 23. lokakuuta 2012

Tallinna - Illallisella Chedissä

Chedi on rankattu Tallinna parhaaksi ravintolaksi 2011. Hinta on keskimääräistä korkeampi ja näistä syistä odotuksemme olivat erittäin korkealla. Odotimme jotain todella omaperäistä ja upeaa, sillä ravintolaa on hehkutettu maasta taivaaseen. Elämys oli mukava ja ruuan maku hyvä, mutta minusta todella korkeat odotuksemme eivät ruuan maussa valitettavasti täyttyneet. Suosittelen kuitenkin testaamaan ravintolan itse. Olisi myös mielenkiintoista kuulla mitä mieltä muut ovat olleet paikasta? Missään nimessä kokemus ei ollut huono.

Ympäristö

Ravintolan miljöö on mielestäni viihtyisä, mutta ainakin kahden hengen pöydissä toinen osapuoli istuu penkillä, jossa on hankala nojata mihinkään. Isommissa pöydissä näytti kaikilla olevan selkänojalliset tuolit. Suosittelen pöytävarauksen tekemistä illalla, sillä ravintola taisi tulla ihan täyteen. 

Ruuat

Valitsimme molemmille omat alkupalat. Tommi otti listalta Dim sum platterin kahdella eri täytteellä ja valitsin itselleni pehmeäkuorista rapua. Annoksen saatuani en ilahtunut siitä, että koko rapu syötiin jalkoineen päivineen kylläkin kuorrutuksen alle piilotettuna. Alkujärkytyksen jälkeen maku osoittautui hyväksi, vaikkakin todella miedoksi. Minun alkupalani oli kuitenkin näistä kahdesta vaihtoehdosta meidän makuumme parempi vaihtoehto. Saimme alkuruokien kanssa myös kaksi erilaista dippikastiketta antamaan ruuille makua. Alkupalan positiivinen yllätys oli se, että ravun ympärillä oleva kori oli täysin syötävää materiaalia ja napostelinkin sen kokonaan. Dim sumit olivat myös maultaan mietoja. Alkupalat eivät tehneet meihin suurta vaikutusta.

Pääruuaksi Tommi valitsi tulista kanaa pähkinöiden kera ja itselleni otin paahdettua ankkaa szechuan pippurikastikkeen kera. Pääruoka oli kokonaisuuden maittavin annos. Voin suositella paahdettua ankkaa erittäin lämpimästi. Tykkäsin annoksestani todella paljon. Tomminkin annos oli hyvä, mutta hävisi molempien mielestä ankalle. Tulinen kana pähkinöiden kera oli todellakin paikoitellen erittäin tulista. Pääruuan kanssa tarjoiltiin riisi erillisistä suljettavista puuastioista, joka oli minusta kiva idea. kumpikin sai oman riisin ja suljettavan astian.

Alku-ja pääruuan jälkeen oli tilaa vielä jälkiruualle. Tykkään kaikesta suklaapitoisesta eli valitsin suklaa soufflen vaniljajäätelöllä. Tommi testaili passion parfaita. Tällä kertaa sanoisin, että passion parfait oli mukavan raikas ja siinä mielessä ehkä parempi päätös aasialaiselle ruualle. Suklaa souffle oli maultaan hyvä, mutta melko tavanomainen ja samantyypinen jälkiruoka, jota tarjotaan monissa muissakin ravintoloissa. Annokset olivat kyllä visuaalisesti tosi kauniita ja siinä mielessä herkullisia, että söimme ne viimeistä palaa myöten. Loppulasku ruokien osalta oli näillä tilauksilla yhteensä n. 70-80 euroa.

Mitä mieltä muut ovat olleet Chedistä? Maineensa veroinen vai ei?


Chedin sisustusta
Dim Sum platter with prawn-scallop and prawn-bamboo filling (näitä oli 4 kpl)
Fried soft shell crab with red chilli and curry leaf
Spicy chicken with cashew nuts

Roast duck with szechuan pepper sauce


Chocolate souffle` with vanilla ice-cream
Passion parfait


Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu