Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 30. marraskuuta 2012

Orlando Downtown


Terveiset Orlandosta! Ensimmäinen hotellini Grand Bohemian Hotel sijaitsee Orlandon keskustassa. Hotellista ajattelin kirjoittaa enemmän myöhemmin, mutta ensin muutama sana saapumisesta Orlandoon sekä tästä keskustan alueesta. 

Saapumismuodollisuudet

Saavuin tosiaan Orlandoon eilen. Lentokentälle kannattaa varata reilusti aikaa, sillä passin tarkastus ja muut muodollisuudet veivät aikaa melkein kaksi tuntia! Pikkulasten vanhemmille ei ole erillisiä jonotuskaistoja. Kaistat on jaettu kahtia siten, että Yhdysvaltain kansalaisilla on omat jonot ja muille kansalaisuuksille omansa. Yhdysvaltojen jono veti huomattavasti nopeammin ja muut jonottelivat kiltisti ja pitkään. 

Virkailijat kyselevät paljon kysymyksiä. Olen työmatkalla ja minulta mm. kysyttiin, että missä firmassa olen töissä, onko muitakin kollegoita matkalla, kauanko olen ja mitä teen työkseni. Jotkut kollegani olivat myös joutuneet selittämään tarkemmin, mitä firma tekee ja kauanko on ollut sen palveluksessa. Varmaan helpommalla pääsee, jos on vain lomamatkalla. 

Orlando downtown

Hotellimme Grand Bohemian Hotel sijaitsee ihan Orlandon keskustassa. Orlandon keskustaa en suosittele ollenkaan vierailupaikkana, sillä täällä ei ole mitään erityistä. Yhdysvalloissa on tyypillistä, että kaupungin keskustoissa on toimistorakennuksia yms. ja kaupat ja suuri osa palveluista sekä nähtävyyksistä on ihan muualla automatkan päässä. Tämä pätee täysin Orlandon keskustaan. Keskusta on melko pieni ja sen kiertää jalan. Mitään kovin erikoista ei ole. Kaupat ovat pääasiassa pikaruokapaikkoja, kahviloita ja ravintoloita. Keskusta on kuitenkin hiukan yllättäen Orlandon historiallisin osa ja osa alueen taloista kuuluu seudun vanhimpaan rakennuskantaan. Keskustasta löytyy myös historiallinen museo sekä järvi (Lake Eola Park). Alla mielenkiintoisimmat kuvat keskustasta. 

Säästä voisin ehkä kertoa sen verran, että nyt marras-joulukuussa lämpötila on n. 23-24 astetta. Päivällä on tosi lämmin, mutta aamulla ja illalla pitkähiainen tai jopa takki tulee tarpeeseen pitkistä housuista puhumattakaan. Totesin aamulla hämmästyneenä, että ihmiset täällä pukeutuvat nyt samantyyppisiin talvinilkkureihin kun minä Suomessa! Matkapuvustona olisi voinut hyvin olla normaali työ- tai arkivaatetus Suomessa. Pakkasin mukaan kenkinä vain avokenkiä ja ballerinoja. 

Paikalliset autot tuntuvat olevan tyypillisimmin maastueita tai lava-autoja. Auto on tärkeä, sillä sillä kuljetaan joka paikkaan. Kirjoittelen myöhemmin vielä Orlandon outleteista sekä muista nähtävyyksistä. 

katutaidetta Amway keskuksen vieressä (rakennuksen seinässä)

keskustanäkymä



Patsas historiallisen museon vieressä

Lake Eola Park


kuva nalle
Säästä rahaa ja varaa parhaat matkat kätevästi meiltä!

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu