Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 26. lokakuuta 2012

Ajatuksia työmatkalta - Vedbaek

Saavuin eilen aamulla Tanskaan Norwegianin lennolla. Itse lentoyhtiöstä on vain hyvää sanottavaa. Omat lentoni ovat olleet yleensä ajoissa ja kaikki toiminut erinomaisen hyvin. Tällä kertaa lento oli myös siinä mielessä miellyttävä, ettei matkalla ollut yhtään turbulenssia. Tapasin ruotsalaiset kollegat lentokentällä ja jatkoimme junalla Vedbekiin. Odottelin heitä hetken Kööpenhaminan kentällä ja vinkkinä voin kertoa, että istumaan pääsee parhaiten matkatavarahihnojen läheisyydessä. Kun tulee ulos "yleiselle" puolelle, niin istumapaikat ovat todella vähissä, sillä moni muukin odottelee saapuvia matkustajia. Odottele siis jo jossain aikaisemmassa vaiheessa muita (ei yleisellä puolella), mikäli joudut odottamaan pidempään ja et halua mennä ravintolaan tai kahvilaan. 

Vedbekiin kesti junalla lentokentältä ehkä n. 40 min ja junayhteys oli suora. Kaikilla junilla tänne ei päässyt, vaan piti valita tietty pääteasema (jota en nyt tietenkään enää muista, ystävälliset asemavirkailijat osaavat auttaa). Vedbek itsessään on rauhallisen ja idyllisen oloinen lähiö rannikolla. Täällä on paikallisia asuinrakennuksia ja ilmeisesti varakkaita asukkaita. Alueen parasta antia on rannikko, joka on erittäin viihtyisä etenkin kesällä. Rannikolta näkee myös suoraan Ruotsin puolelle.

Torstai meni tiiviisti töitä tehden. Pääsimme lähtemään työpaikalta puoli kuuden maissa paikallista aikaa eli puoli seitsemältä illalla Suomen aikaa ja siitä jatkettiin melkein heti illalliselle.  Illallispaikka oli Nautilus niminen ravintola Vedbaekin venesataman vieressä. Paikka oli todella kotoisa ja viehättävä. Hinnatkaan eivät ole kuulemma kalliit paikalliseen hintatasoon nähden. Annokset olivat niin suuria, etten jaksanut syödä omiani loppuun asti. Alkupalaksi söin vuohenjuustosalaattia ja pääruuaksi päivän kalaa. Kala oli älyttömän iso (kampela tai lahna?), joka on kuulemma tyypillinen tanskalainen ruoka. En ymmärtänyt englannin- tai tanskankielistä selitystä täysin, mutta kala siis asuu pohjassa ja on litteä. Sillä perusteella veikkasin kampelaa, ehkä joku muu tietää paremmin :) Maku oli mieto ja annokset olivat kaiken kaikkiaan herkullisia. Samassa ravintolassa oli kuulemma samaan aikaan Tanskan tanssien tähtiin tms. tuomari syömässä. 

En voi olla ihmettelemättä ruotsalaisten ja tanskalaisten kollegoiden ulospäinsuuntautuneisuutta ja erinomaisen hyvää englanninkielen taitoa. Hotellissakin vastaanottovirkailija puhui äärettömän hyvää englantia. Meillä suomalaisilla olisi opittavaa pohjoismaisista kollegoistamme ainakin asenteen ja vieraanvaraisuuden suhteen. Toki ei voi yleistää, mutta tähän kokemukseen olen itse päätynyt erilaiten matkojen ja työmatkojen kautta. 

Ehkä loppuun vielä muutama sana hotellista. Hotelli oli keskitasoinen hotelli lähellä rantaa. Huone oli perussiisti ja sänky todella mukava. Nukuin erinomaisen hyvin. Aamiaiselta löytyi valikoima erilaisia lämpimiä ruokia, leipiä, leivonnaisia ja jogurtteja. Hotellissa näytti olevan samaan aikaan myös paljon muita työmatkalla olevia. Jos eksyit esim. Googlen kautta tähän postaukseen ja haluat tietää enemmän matkani taustoista, niin suunnitelmat löytyvät täältä

Onko teillä kokemuksia Vedbaekistä kesällä?

muutama kuva hotellihuoneesta



Aamuisia kuvia rannasta


Ravintola aamuvalaistuksessa



Tanskalaiset ovat yhtä hulluja kuin suomalaiset ja käyvät kylmässä meressä uimassa 




Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu