Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 29. lokakuuta 2012

Harhailua Kööpenhaminassa

Minulle jäi ennen kotilentoa aikaa käydä Köpenhaminan keskustassa. Olen käynyt Kööpenhaminassa reilu vuosi sitten, mutta en muistanut suunnista tai kaduista käytännössä yhtään mitään. Jätin laukun säilytykseen päärautatieasemalle (55 kruunua / 24h) ja painelin asemalta ulos. Sen jälkeen ei ollutkaan mitään ajatusta siitä, mihin suuntaan tulisi lähteä. En tietenkään tajunnut etsiä asemalta karttaa, joten lähdin kävelemään sinne, mihin suuri osa ihmisistä liikkui ja missä näytti mielenkiintoiselta. 

Tällä strategialla reittini kulki tivolin ohitse ja useita kirkkoja ohittaen pääostoskadulle. Reitti ei siis ollut ollenkaan hullumpi. Pääostoskatu on nimeltään Stoget ja sijaitsee erittäin lähellä asemaa. Itse katu on pitkä ja sen alkupäästä löytyy edullisempia ketjuliikkeitä ja loppupäästä kalliimpia merkkiliikkeitä Burberrystä ja Guccista Hermekseen. Louis Vuittonin liike oli suljettu illaksi yksityistilaisuutta varten. Ilmeisesti liikkeessä pyöri joku julkkis tai muuten vain varakas henkilö, joka ei halunnut muita asiakkaita häiritsemään ostosten tekoa. Tanskan hintataso tuntuu olevan hiukan Suomea kalliimpi, joten jätin omat ostokset minimiin. Harhailustrategia itsessään toimi erinomaisesti, sillä sää oli myös mitä kaunein ja aurinkoinen. Samaan aikaan Helsingissä oli kuulemma lunta.  

Kiertelin keskustassa muutaman tunnin ja otin sitten junan kohti lentokenttää. Juna on tosi kätevä ja päärautatieasemalta ei tainnut mennä kentälle kuin reilu 10 min. Minusta Gastrup lentokenttä on mielenkiintoinen. Siellä on myös paljon eri liikkeitä ja Diners Clubin kortilla pääsee ilmaiseksi loungeen lepäilemään. Loungessa on tarjolla juomia, keksejä ja hedelmiä. Söin ennen loungea Whoppersin mexican burgerin. Oli muuten älyttömän hyvä, vaikka en yleensä suosi pikaruokaketjujen hampurilaisia. Loppuaika kentällä meni loungessa lepäillessä ja kotona olin vasta klo 23 jälkeen eli yöunet ansainneena.


päärautatieasema

Tivolin halloweenkoristelu
 




pääostoskatu



Town hall

lentokentän liikkeitä

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu