Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Burj Khalifa - tornin huipulla

Luulen, että Burj Khalifa torni kuuluu kaikkien Dubaissa käyvien pakollisten nähtävyyksien joukkoon. Kyseessä on siis maailman korkein torni, yli 828 metriä korkea rakennus, jonka välinäkötasanteelle pääsee ihailemaan maisemia. Torni on ollut sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoumin visio. Kuten tornin ala-aulassa oleva kyltti osoittaa, ei mikään ole hänen mukaansa mahdotonta: 

"The word impossible is not in the leaders dictionaries. No matter how big the challenges, strong faith, determination and resolve will overcome them."

Liput kannattaa tilata etukäteen netistä täältä jonojen välttämiseksi ja samalla varmistaa itselleen sopivan vierailupäivä. Ainakin meidän käydessämme käynnit oli myyty parin seuraavan päivän osalta loppuun ja muita aikoja näyttötaululla ei näkynytkään. Olen myös lukenut, että etukäteen tilattaessa liput ovat halvempia, mutta minusta hinta oli sama myös paikan päällä. En mene siis siitä takuuseen. Varasimme ja tulostimme liput etukäteen netissä ja se toimi moitteettomasti eli voin kyllä suositella suunnittelemaan tornivierailun etukäteen. Tarjolla olisi ollut myös kalliimpia pikapasseja jonojen ohi. Meidän vieraillessamme pikapassi ei olisi ollut tarpeen. Kävimme tornissa klo 10 aamulla, toki joku muu ajankohta voisi olla ruuhkaisempi. Kuulin vinkkinä, että klo 17.30 ehtii näkemään maisemat päivällä, mutta myös iltavalaistuksessa. Uskakseni se on myös se halutuin vierailuaika. 

Minusta kaiken kaikkiaan jonot olivat siedettäviä ja pääsimme melko nopeasti ylös ja alas. Hissille täytyy antaa erityismaininta eli se vei 124 kerrokseen todella nopeasti. Tasanteella ja alhaalla on myös mahdollista ostaa henkilökunnan ottama valokuva tai muokata siitä mieleisensä. 

Minusta tornissa kannatti ehdottomasti käydä. Aamuisin on usein sumuista ja näin meillekin kävi ensin. Ylhäällä ei näkynyt juuri muuta kuin pilviä, mutta onneksi sää ehti kirkastua ylhäällä ollessamme. Vaikka pilvet olisivat jääneet näkymän eteen, olisi torni ollut minusta silti käymisen arvoinen. Oli hauska katsella näkymää pilvien yläpuolelta. Burj Khalifa on taas yksi niitä paikkoja, kun toivoisi omistavansa paremman kameran.

Minua kiinnosti myös, mitä muuta tornista löytyy. Siellä on ainakin hotelli, toimisto- ja asuinrakennuksia. Niihin ei tavallinen turisti pääse, vaan sisäänkäynti löytyy jostain muualta.

Mitä te muut tornissa käyneet olette tykänneet? Onko näkymä ollut parempi päivä- vai yövalaistuksessa?
















meidän yhteiskuvat ovat harvoin kovin imartelevia

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

13. tammikuuta 2013 klo 17.21 , Blogger Teea kirjoitti...

Kyllä tuo pilvien päällä oleminen näytti jo hyvältä! Yleensä pilvien päälle kun pääsee vain lentokoneessa. Kiva kuitenkin, että kirkastui, niin näitte molemmat.

 
2. joulukuuta 2013 klo 1.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ollaan viikon päästä lähdössä dubaihin ja meinasin tonne lippuja varailla niin mietin sitä, että saako tuolla näköalatasanteella viettää aikaa niin kauan kuin haluaa vai onko jotenkin rajoitettu ja osaatko yhtään sanoa kuinka kauan menee jonotuksessa ilta-aikaan. Etukäteen jos on lipun varannut vaikka 17:00 niin täytyykö viideksi mennä jonottamaan vai pääseekö sillon heti torniin?

 
8. joulukuuta 2013 klo 17.38 , Blogger SuviV kirjoitti...

Hei ja anteeksi, että vastauksen kanssa on kestänyt. Toivottavasti ehdit lukea vastaukseni vielä ennen matkaanne! Tasanteella saa olla muistaakseni niin kauan kuin haluaa eli sitä ei ole rajoitettu. Ja se varattu aika klo 17 tarkoitti sitä, että silloin he avaavat oven ja jono alkaa liikkumaan. Jonottamaan pääsi jo jonkin verran ennen sitä varattua aikaa. Siinäkin oli kyllä joku raja, olisikohan ollut 15 minuuttia. Mukavaa reissua!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu