Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 25. helmikuuta 2013

Tunnelmia Haikon Kartanosta

Olimme viikonloppuna Tommin kanssa yhden yön Haikon Kartanossa, Porvoossa. Olen ollut Haikossa aikaisemmin päiväkäynnillä töiden merkeissä, mutta en koskaan yötä. Halusimme viettää rauhallisen ja rentouttavan viikonlopun ja Haikko valikoitui kohteeksi sillä perusteella, että se on lähellä Helsinkiä ja kommenttien perusteella aikuiseen makuun suunnattu. Muutama tuttu on myös kehunut paikkaa ja kertonut käyvänsä siellä säännöllisesti. 

Ostimme herkuttelijan paketin tms, joka sisälsi superior luokan huoneen kylpylähotellin puolelta, majoituksen, allasosaston, kylpytakin ja tossut, aamupalan ja kolmen ruokalajin illallisen. Heti kirjautuessa kaikki toimi nopeasti ja moitteettomasti. Huone itsessään oli siisti ja toimiva, mutta ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Olen lukenut, että huone kannattaisi pyytää kartanohotellin puolelta. Onko jollain  näistä kartanon puolen huoneista kokemusta? Olen kuullut niiden olevan hienompia kuin kylpylän puolella, vaikka kyllä tämä kylpyläpuolenkin huone palveli erittäin hyvin tarkoitustaan. Emme huomanneet pyytää erikseen parisänkyä ja huoneessa oli sitten tietysti kaksi erillistä vuodetta, vierekkäin tosin. Monessa hotellissa tuntuu nykyään olevan oletuksena kaksi erillistä vuodetta ellei parisänkyä pyydä erikseen. 

superir huone kylpylän puolelta

Kävimme tulopäivänä kävelyllä hotellin läheisellä näköalapaikalla, jonne tuli kiivetä n. 500m. Reitti ei ollut ollenkaan rankka eli hyvin sen jaksoi raskaanakin lyllertää. Kävelyn jälkeen menimme tutustumaan allas- ja saunaosastoon. Varsinainen kylpylähän Haikko ei ole, mutta sieltä löytyy allas erilaisin hierovin suihkuin ja virtauksin (n. 28 astetta), lämminvesiallas (yli 30 astetta), kylmävesiallas ja poreallas. Saunaosastolla on höyrysauna ja perinteinen sauna. Ne ovat kuitenkin naisille ja miehille erikseen, joka oli meistä vähän tylsä juttu. Näin talviloman aikaan altailla oli myös jonkin verran ruuhkaa. Ruuhkaisin aika on hotellin mukaan iltaisin klo 16-18 välillä eli muina aikoina on rauhallisempaa. Kävimme uimassa vielä lähtöaamuna klo 10.30-11 maissa ja silloin tosiaan oli jonkin verran väljempää. Aikaisemmin meillä on käynyt ihmismäärien kanssa hyvä onni. Esim. Swisshotellissa Tallinnassa sai saunoa kahdestaan ja Långvikissa oli alkukesästä todella väljää. Henkilökohtaisesti tykkään enemmän siitä, että on väljää, mutta kukapa siitä ei tykkäisi?

Haikossa on myös esitteen mukaan moderni kuntosali, mutta sitä emme käyneet reissun aikana ollenkaan testailemassa. 


maisema näköalapaikalta



Uinnin jälkeen oli illallisen vuoro kartanon ravintolassa. Keittiö toi alkuun sienikeittoa ja leipää tervehdyksenä. Sen jälkeen valmiiseen menuun kuuluivat kartanon lohikeitto, pääruuaksi savustettua Haikon härkää "since 1966", yrttivoi ja pikkelssikastiketta perunapaistoksen kera ja jälkiruokana suklaakakkua ja mustaherukkasorbettia. Tykkäsimme molemmat tästä illalliskokonaisuudesta todella paljon. Ruoka oli maukasta ja tunnelma kartanoravintolassa mukava. Positiivisin juttu oli kuitenkin mielestäni Haikon aamiainen. Aamiasella oli terveellisiä ja maukkaita ruokia kuten puuroa, leipiä (osa lämpimiä), luonnonjogurttia, hedelmiä ja mehuja (mm. tyrnimehua). Raskaamman ruuan ystävälle löytyi myös munakasta ja pekonia sekä nakkeja. 

Kartanon lohikeitto
savustettua Haikon härkää (annos on miehen lautaselta, omani söin toki raskauden takia täysin kypsennettynä)


suklaakakku ja mustaherukkasorbetti

Meidän vierailun aikana muut vieraat olivat pääasiassa aikuisia pariskuntia, mutta oli mukana muutama yksittäinen lapsiperhekin. Vieraat taisivat olla pääasiassa suomalaisia ja venäläisiä. Lähtöpäivänä kävimme vielä hiihtämässä läheisellä hiihtoladulla. Hiihtolatu oli pituudeltaan n. 2,5 km ja siinä mielessä helppo, että se kulkee ympyrän muotoisen reitin. Latu on helppo kiertää halutessaan useita kertoja ilman pelkoa eksymisestä ja ladulle pääsee heti Haikon porttien ulkopuolelta. Kaiken kaikkiaan Haikko oli mukava irtiotto arjesta. Suosittelen kokeilemaan.

Mitä mieltä muut Haikossa käynnet ovat olleet paikasta? Oletteko tykänneet ruuasta? Entä allasalueesta? Onko altaalla aina yhtä ruuhkaista kuin nyt hiihtoloman aikaan?


Tunnisteet: ,

6 kommenttia:

7. huhtikuuta 2013 klo 20.04 , Blogger Marre kirjoitti...

Pakko vastata tuohon ruuhkaan, että olemme olleet ilmeisesti hiljaisempana aikana koska kylpyläosastolla on ollut vain yksi tai korkeintaan kaksi pariskuntaa samaan aikaan kuin me. Olemme olleet Haikossa kaksi kertaa.
Varmaan riippuu ajankohdasta miten paljon porukkaa on.

 
8. huhtikuuta 2013 klo 12.39 , Blogger SuviV kirjoitti...

Joo näin ajattelinkin. Normaali viikonloppu on varmasti paljon rauhallisempi ajankohta kuin talviloma tai muut pyhät.

 
8. toukokuuta 2013 klo 6.36 , Blogger Khayr kirjoitti...

Itse kävin Haikossa viime viikonloppuna ja tykkäsin myös kovasti. Nuo ruuat näyttävät tutulta, samat annokset tuli herkuteltua. Nyt rupeaa kartanon puolen remppa olemaan valmis ja puitteet ovat todella tyylikkäät.

 
10. toukokuuta 2013 klo 13.39 , Blogger SuviV kirjoitti...

Ruuat maistuivat Haikossa erinomaisen hyvin! Minusta on ihanaa, että ruokapuoleen on panostettu. Mikä kruunaisikaan paremmin rentouttavan päivän kuin herkullinen illallinen.

 
19. elokuuta 2013 klo 9.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olemme kerran olleet aiemmin Haikossa. Nyt saimme lahjakortin sinne ja täytyy sanoa,että jo varausvaiheessa jäi niin p....n maku suuhun,että jos linja jatkuu tulee olemaan viimeinen vierailu. Mielenkiinnolla odotamme osataanko siellä " asiakaspalvelun aakkosia".

 
19. elokuuta 2013 klo 12.24 , Blogger SuviV kirjoitti...

Palvelusta jäävä tunnelma on kyllä tosi tärkeä. Varsinkin se huono tai tympeä palvelu jää pitkäksi aikaa negatiivisessa mielessä mieleen

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu