Venäläistä ruokakulttuuria blinien muodossa
Meillä herkutellaan yleensä vähintään kerran talvessa kotona blineillä. Tarkoitusta varten on ostettu ihan erillinen blinipannu ja jos mahdollista, niin blinien kanssa ostetaan venäläisiä suolakurkkuja. Jestas, kun blinit ovat hyviä! Blinit ovat kyllä niin täyttäviä, että yleensä kahden jälkeen alkaa olla kiintiö jo täynnä.
Olen saanut erinomaisia blinejä Tallinnassa Kohvik Moonissa, mutta ovat nämä kotiblinitkin kerrassaan loistavia. Mäti kuuluu oleellisesti osaksi blinejä, mutta meillä sitä ei ole koettu niin tärkeänä ainesosana ja yleensä emme osta sitä ollenkaan. Mäti taitaa myös kuulua raskausajalla vältettävien ainesosien joukkoon.
Tänä vuonna lisukkeina toimivat seuraavat:
- suolakurkku
- hunaja
- smetana
- punasipuli
- sienisalaatti
- ravunpyrstöjä tiskiltä ostettuna herkullisessa majoneesissa
- miehelle lisäksi kylmäsavulohta
Vielä muutama vuosi sitten en tykännyt suolakurkuista ollenkaan ja pyydän jättämään ne edelleen pois mm. Subwayn leivistä. Suolakurkku hunajan ja smetanan kanssa on kuitenkin herkullista. Joskus hyvin yksinkertaisetkin asiat voivat olla erinomaisia.
Missä te olette syöneet parhaat blinit? Mitkä ovat teidän lempparitäytteitä?
Tunnisteet: Ruokia Suomesta ja maailmalta
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu