Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 9. helmikuuta 2013

Unelmien häämatkakohteita 3/3 - lisää saaria

Kirjoitin aikaisemmin unelmien häämatkakohteista (saaret) täällä ja Karibian risteilystä täällä. Nyt on luvassa vielä kolmas osa kiinnostavista saarista, joista olen valitettavasti itse päässyt käymään vain yhdellä, nimittäin Borneossa. Kaikki sopisivat minusta loistavasti häämatkakohteiksi, mutta toki muutenkin lomakohteeksi. Nämä kohteet eivät ole halvimmasta päästä, sillä lennot ova pitkät. Kuitenkin osassa kohteita kuten Borneossa ja Balilla on mahdollista asua myös edullisesti. Tässä tekstissä olen kuitenkin esitellyt "unelmahotelleja", jotka ovat usein tasoltaan erinomaisia ja siten myös hintavia. 

Kuvat ovat http://weheartit.com sivustolta. 

Bali

Haluan ehdottomasti päästä vielä käymään Balilla. Kohde vaikuttaisi ihanteelliselta myös häämatkaa ajatellen. Toki jälleen lennot ovat pitkät ja Balille ei pääse suoraan Suomesta, vaan konetta pitää vaihtaa esim. Singaporessa. Sain blogin kautta Marrelta vinkin upean oloisesta hotellista Ubudin lähellä, nimittäin Kupu Kupu Barongista. Kuvat nähtyäni tuli sellainen olo, että sinne on vielä päästävä. Löysin kyseiselle hotellille myös haastajan, nimittäin Ubud Hanging Gardens hotellin . Kuvat puhukoon jälleen puolestaan. Itse räätälöisin loman varmaan siten, että viettäisin 3-5 yötä Ubudissa ja loppuloman rantakohteessa, esim. Ayana Resort & Spassa. Tosin rantakohteita ja sijainteja pitäisi tutkia tarkemmin ennen hotellin valintaa.

Onko teillä hyviä vinkkejä Balin hotelleista tai häämatkasta Balille?

Ubud Hanging Gardens hotellin infinity pool

Ayana Resort & Spa

Seychellit

Seychellit on upea paratiisisaari, mutta kallis sellainen. Olen myös ymmärtänyt, että saarella ei ole juuri muuta tekemistä kuin sukellus ja snorklaus. Puitteet ovat kyllä upeat ja vesi kristallin kirkasta. Paikan päälle pääsee esim. Etelä-Afrikan, Ranskan tai Dubain kautta. Hotellit ovat hulppeita, mutta hinnoissaan. 

Onko jollain kokemuksia Seychelleistä häämatkakohteena tai muuten?



Malediivit

Seychellien tapaan Malediivit on kallis paratiisisaari Intian valtamerellä hyvien snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksien kera. Kohde tunnetaan luksuskohteena eli hinnat ovat myös sen mukaisia. Ymmärtääkseni Malediiveille ei ole mahdollsta matkustaa budjetilla ellei sinne mene esim. hotelliin töihin. Malediiveilta löytyy myös ihania bungaloweja veden yllä. Itselläni on kuitenkin Malediiveista sama käsitys kuin Seychelleistä: tekemistä ei juuri ole muuta kuin löhöily, rentoutuminen, sukellus ja snorklaus. 

Olisi kiva kuulla, jos jollain on kokemuksia Malediiveista häämatkakohteena tai muuten?



Bermuda

Atlantin valtamerellä sijaitseva Bermuda ei taida olla kovin tyypillinen häämatkakohde suomalaisten keskuudessa. Bermuda eksyi listalle mukaan, sillä heiltä löytyy myös veden yllä olevia bungloweja. Myös seuraava hotelli näyttää houkuttelvalta: Cambridge Beaches Resort & Spa. Bermudaan pääsee lentämään ainakin Lontoosta ja Yhdysvalloista. 





Borneo

Borneo on saarivaltio, josta puolet on Malesian ja toinen puoli Indonesian omistuksessa. Borneoon pääsee lentämään useista Aasian maista, mm. Malesiasta ja Singaporesta. Kohde on mielestäni todella monimuotoinen ja tarjoaa jotain käytännössä kaikille. Tämän uskallan todeta, sillä olen käynyt Borneossa Malesian puoleisissa osissa. Erityisesti kohteesta nauttivat luonnon ystävät. Borneossa on valtavasti sademetsää ja erilaisia eläinlajeja kuten orankeja ja nenäapinoita. Sipadan taas tarjoaa upeat puitteet sukeltajille ihan maailmanlaajuisessa vertailussa. Patikoinnista kiinnostuneet voivat vaeltaa Malesian korkeimmalle vuorelle, Kota Kinabaloolle. Läheltä löytyy myös Brunein sulttaanikunta, jonne voi lähteä päiväretkelle. 

Borneosta löytyy toki myös rantoja ja hyviä hotelleja, mutta myös paljon budjettivaihtoehtoja. Minusta Borneoon ei kannata lähteä lähöilymatkalle, sillä silloin menettää ehdottomasti jotain. Kohde soveltuu paremmin retkeilyyn, eläinten bongailuun ja patikointiin. 


Entä jäikö näistä kolmesta postauksesta pois joku upea paratiisisaari tai kohde, jota haluaisitte suositella häämatkalaisille?

Tunnisteet: , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu