Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syyskuussa Mauritiukselle

Lähdemme kovasti odotetulle häämatkalle Mauritiukselle syyskuun puolivälin jälkeen. Matkan ajankohta on hieman aikaisempi kuin alunperin ajattelimme. Kaikkein kivointahan olisi ollut matkustaa synkän marraskuun aikana. Matka siirtyi kuitenkin useasta järkisyystä syyskuulle. Ensinnäkin matka on n. 500 euroa / hlö halvempi, sää on vauvan kannalta miellyttävämpi (n. 24 astetta) ja ennen kaikkea useissa Mauritiuksen hotelleissa hääedut ovat voimassa vain 6 kk naimisiin menosta. Tajusin muuten tuon lauseen kirjoittaessani, että meille on ainakin matkayhtiön mukaan tulossa hääedut ja kuitenkin häistä on matkamme aikaan jo hiukan reilu 6kk. Toivottavasti ei tule sen asian suhteen ongelmia. Muistelen, että vihkitodistus pitää ottaa matkalle mukaan. Ja nyt äskeisen lauseen kirjoitettuani muistin, että sekin pitää vielä tarkistaa matkatoimistolta. Matkatoimiston pitäisi myös olla tietoinen oikeasta hääpäivästämme. Olen kirjoittanut sen useaan sähköpostiin eli on ainakin mustaa valkoisella, jos jostain syystä asiat eivät suju toivotusti.

Olen tehnyt jo pieniä valmisteluja matkaa varten. Olen ostanut vauvalle muutamia hiattomia ja lyhythiaisia bodyja ja selvittänyt tiettyjä asioita. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä ei saa kuulemma viedä matkarattaita portille asti, joten meillä harjoitellaan taas kantorepussa olemista. Kantoreppu on kätevä myös paikan päällä Mauritiuksella, kunhan neiti saadaan viihtymään siinä hiukan nykyistä paremmin. Olemme ostaneet myös apteekista kertakäyttöisiä pulloja ja otamme vauvalle tarvittavat ruuat Suomesta mukaan. Terveystarkastuksessa lääkäri varoitti vauvan ripulista. Alle 2-vuotias kannattaa kuulemma viedä todella herkästi lääkäriin ripulin iskiessä. Parantumista ei saa jäädä odottelemaan itse, sillä vauvan elimistö kuivuu helposti. Muita riskejä hänkään ei matkassa vauvan näkökulmasta nähnyt, vaan toivotteli hyvää matkaa. Perusrokotuksethan meillä on kaikilla jo kunnossa ja vauva saa matkan jälkeen tehosteannokset nykyisistä rokotuksista. 

Olemme käyneet myös jo muutamia kertoja vauvauinnissa täällä Suomessa ja neiti tuntuu nauttivan vedestä kovin. Nyt toivon, että meidän hotelleista löytyisi vauva-altaat tai tarpeeksi lämpimät altaat. Alle vuoden ikäistä ei kannata uittaa alle 30 asteisessa vedessä, ettei kylmä pääse yllättämään. Veden tulisi olla myös mahdollisimman puhdasta, mutta en aio ottaa siitä turhaa stressiä. Oma näkemykseni on, että kunhan vauvaa ei päästä hörppäämään vettä, uskaltaa muuallakin kuin vauva-altaassa uida. 

Mauritiukselta on tulossa siis näillä näkymin useita kirjoituksia lokakuun puolella. Jos aihe kiinnostaa, niin täältä löytyy aikaisempi kirjoitukseni meidän tulevista ja muistakin Mauritiuksen hotelleista. Alla on muutava kuva toisesta hotellistamme Trou Aux Biches hotellista.

kuva: Trou Aux Biches hotelli

kuva: Trou Aux Biches hotelli

kantoharjoituksia kasvot menosuuntaan

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu