Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

torstai 7. marraskuuta 2013

Myöhästyneet lennot

Lennot myöhässä? Onko sen enemmän sääntö vai poikkeus? Oman kokemukseni mukaan pienet myöhästymiset ovat aika yleisiä, mutta moni lento lähtee myös ajallaan. Muistan itselleni käyneen useamman kerran myös siten, että lento oli myöhässä, mutta aika saatiin kurottua lennon aikana kiinni ja saavuttiin kohteeseen aikataulussa tai jopa etuajassa. 

Myöhästyminen harmittaa melkein aina. Eniten se taitaa kuitenkin harmittaa, jos pitäisi jatkaa vielä toisella lennolla eteenpäin ja myöhästyy jatkolennolta. Mauritiukselta Ranskaan lähtiessä lentomme oli 30-60 min myöhässä. Se sai aikaan ketjureaktion eli myöhästyimme Ranskan päässä jatkolennolta Pariisi-Helsinki. Loppujen lopuksi jouduimme odottamaan vain kolme ylimääräistä tuntia kentällä, joka on vielä inhimillinen aika jopa sylivauvan vanhemmille. Olen kuitenkin pettynyt lentokentän järjestelyihin sekä henkilökunnan suhtautumiseen, joten nyt on pieni avautumisen paikka :) 

Olen kuullut monelta, että Pariisin Charles de Gaulle lentokenttä on haastava paikka. Näin kävi tällä kertaa myös meidän tapauksessa. Siirtyminen terminaalista 2E terminaaliin 2D oli tehty äärimmäisen haastavaksi, vaikka toisinpäin se onnistui ihan kävellen. Matkan varrella terminaalista 2E terminaaliin 2D oli kaksi turvatarkastusta ja passien tarkastusta, siirtymä sisäisellä junalla, kävelyä ja siirtymä bussilla. Matkustaessamme vauvan kanssa meillä oli passintarkastuksiin ja moniin muihin jonoihin etuoikeus, mutta kiiruhtamisesta huolimatta olimme lähtöportilla vasta 10 minuuttia ennen koneen lähtöä ja portti oli kiinni. Henkilökuntaa ei näkynyt tietenkään missään. Portilla oli meidän lisäksi vain muuta myöhästynyttä ja ärtynyttä porukkaa. 


Kun myöhästyy lennolta on ensimmäinen tehtävä etsiä lentoyhtiön henkilökuntaa tai tiski. Tässä tapauksessa myöhästyimme Finnairin lennolta, mutta Finnairin tiskin löytäminen olikin sitten oma haasteensa. Ensin piti lähteä ulos lähtöalueelta takaisin sisääntuloaulaan erilaisten mutkien ja laukkuhihnojen kautta. Sitten etsittiin Finnairin tiskiä, joka löytyi jälleen muutaman mutkan kautta eri terminaalista, olisikohan ollut 2C. Kysyimme ensin apua Air Francelta, mutta he eivät edes pahoitelleet myöhässä ollutta lähtölentoa, vaan ohjasivat suoraan Finnairin tiskille. Finnairin tiskillä taas voivoteltiin, että koneet ovat täynnä ja luotiin meihin tympääntyneitä katseita. Yleensä lentoyhtiö on tarjonnut ateriakupongin tms. myöhästymisen johdosta. Meille ei tarjottu mitään, vaikka olimme sylivauvan kanssa matkassa ja väsyneitä pitkän Mauritius-Ranska lennon jäljiltä. Pieni vauva taisi auttaa tilannetta vähän, sillä meidät järjestettiin kuitenkin seuraavalle Finnairin lennolle, joka lähti kolme tuntia sitä alkuperäistä lentoamme myöhemmin. Jouduimme tietenkin jälleen kerran käymään passintarkastuksen ja tavaroiden läpivalaisun. Läpivalaisuhan on oikein kivaa vauvanruokien ja elektroniikan kanssa, kun kaiken saa kaivaa laukuista ulos (läpivalaisu oli siis jo kolmas kerta samalla kentällä ja saman päivän aikana). Onneksi kuitenkin meidän pieni neiti suhtautui kaikkeen suotuisasti. Vauvan itku olisi ollut ehkä pahin juttu odottaessa ja stressannut myös vanhempia. 


Muistan myöhästyneeni myös kerran aikaisemmin jatkolennolta. Silloin olin palaamassa maailmanympärimatkalta ja vaihdosta kotiin ja lensin ensin Los Angelesista Detroittiin, Detroitista Amsterdamiin ja Amsterdamista olisi ollut tarkoitus tietenkin jatkaa Helsinkiin. Saavuin Amsterdamiin sen verran myöhässä, ettei alkuperäiselle lennolle ollut mitään asiaa ja olin muistaakseni kotona vasta 7-10 tuntia alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. KLM hyvitteli myöhästymistä ateriakupongilla ja ilmaisella juomalla. Muistelen, ettei se kuponki riittänyt kentällä edes kunnon ateriaan, ehkä leipään ja mehuun. 

Eipä siinä myöhästymisessä muuten mitään, mutta asuin tällöin Porissa ja vanhempani olivat ajaneet Porista Helsinkiin minua vastaan. He olivat joutuneet odottelemaan nämä ylimääräiset tunnit Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun en päässyt ensin ilmoittamaan myöhästymisestäni. Isä alkoi olla myös hieman äreä siellä kentällä kun ne parkkimaksutkaan eivät ole halvimmasta päästä.. :) 

Oletteko te myöhästyneet jatkolennoilta ja miten lentoyhtiö on hyvittänyt asian vai onko hyvittänyt mitenkään?

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu