Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 11. lokakuuta 2013

Le Vanille krokotiilipuisto Mauritiuksella

Le Vanille, Mauritius

Yksi Mauritiuksella käymistämme paikoista oli Le Vanille krokotiilipuisto. Henkilökohtaisesti en ollut niin kiinnostunut krokotiileista, sillä erilaisissa krokotiilipuistoissa on tullut käytyä jo muutamia kertoja. Enemmän itseäni kiinnostivat paikan muut vetonaulat kuten suunnattoman suuret kilpikonnat. Puistossa on myös mm. erilaisia apinoita, liskoja, hyönteisiä ja kaloja sekä erillisellä alueella maatilan eläimiä.

Reissuun ei tarvinnut pettyä, sillä kilpikonnia Le Vanillessa oli ja paljon. Ne taapertavat vapaana pihassa omalla alueellaan ja kilpikonnien pariin pääsee valokuvaamaan ja kävelemään. Turistia tosin varoitellaan siitä, että kilpikonnat saattavat näykkäistä ja niiden lähelle mennään omalla riskillä. Tämä tuli meidänkin todistettua kun yksi vähän aktiivisempi kilpikonna meinasi jyrätä minun yli. Kilpikonnat ovat kuitenkin sen verran hitaita, että ei niitä tarvitse tosissaan pelätä. Ennemminkin piti varoa apinoita, jotka olivat vallankumouksellisesti karanneet häkistään ja vilistivät oman alueensa liepeillä. Meidän käskettiin olla menemättä apina-alueelle juuri tästä syystä ja näimme apinat vain kaukaa.

Minusta paikka oli käymisen arvoinen jos eläimet ja erityisesti kilpparit kiinnostavat. Lapsille paikassa on paljon ihmeteltävää. Lastenvaunujen kanssa lähtemistä en kuitenkaan suosittele. Puistossa on portaita ja vaikeakulkuisia maastoja. Me olimme liikkeellä kantorepun kanssa ja onneksi niin. Pääsimme liikkumaan sinne, mihin halusimmekin ja vaivatta.

Viikolla puistossa on kuulemma paljon kävijöitä. Satuimme paikalle sunnuntaina, joka oli melko rauhallinen ajankohta ja lisäksi sunnuntai on viikon halvin vierailupäivä. Suosittelen siis omatoimisia retkeilijöitä suuntaamaan paikalle sunnuntaina paikallisten ollessa piknikeillä. 

yksi krokotiilipuiston asukeista
minusta puiston kiinnostavimmat otukset olivat nämä jättikilpikonnat

tässä vaiheessa kuvaaja katsoi parhaaksi väistyä tieltä - ties mitä olisi tapahtunut
Niin ja noita kilppareitahan siis vilisi vapaana puistossa. Kuoriin oli merkitty jotain numeroita, mutta en tiedä yhtään miten paljon kilppareita oli, paljon joka tapauksessa. 
saarella on joskus ollut dodoja eli lentokyvyttömiä lintuja

viidakkopolku krokotiilipuistossa
little crocs

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu