Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Mauritiuksen nähtävyydet

Ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksen Mauritiuksen nähtävyyksistä, vaikka me oltiin tällä kertaa aika laiskoja retkeilijöitä. Ei sillä, etteivätkö nähtävyydet olisi kiinnostaneet. Pienen vauvan kanssa piti hiukan priorisoida tekemisiä ja hotellialueilla viihtyi myös erinomaisesti. Rajoitimme meidän retket muutamaan shoppailureissuun ja puoli päivää kestäneeseen kierrokseen Etelä-Mauritiuksella. 

Olin tällä kertaa jättänyt myös etukäteissuunnittelut käytännössä nollaan. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä saimme heti kentälle saapuessamme Helinin matkojen yhteistyökumppanin retkiesitteen, josta sai aika hyvän käsityksen saaresta ja retkimahdollisuuksista. Hotellien kautta voi myös varata retkiä ja niitä toki myydään rannoilla ja kaupuneissa. Useimmat taksikuskit tietävät myös turistireitit ja päänähtävyydet eli yksi vaihtoehto on varata oma taksi päiväksi. Hinta taisi tällä hetkellä meidän hotellin kautta varattuna pyöriä vajaan 100 euron tuntumassa / auto / päivä. 

Mauritiuksen kentällä kannattaa muuten vaihtaa rahaa, sillä siellä saa paremman kurssin kuin hotellilla tai Suomessa. Mutta sitten itse asiaan eli nähtävyyksiin:

Saaren eteläosa:

Suurin osa luonnonnähtävyyksistä sijaitsee etelässä. Me kävimme Le Vanille krokotiilipuistossa, josta on tulossa oma postaus. Kävimme saman päivän aikana myös Gris Gris näköalapaikalla (postaus tulossa) ja hindujen pyhällä Grand Bassin järvellä. Nämä nähtävyydet ehti Shandrani hotellista käsin kiertää alle viiden tunnin aikana. Varasimme retkeä varten yksityisen taksin, johon saatiin vauvalle sopiva istuin. 

Grand Bassin
Grand Bassin

Etelässä turistit käyvät tyypillisesti myös teeviljelytilalla Bois Cherissä ja lounastavat siirtomaatyyliin rakennetussa Saint Aubinin kartanossa. Kartanon yhteydessä on rommimuseo ja taisi etelästä löytyä myös rommin valmistusta ja siihen liittyviä vierailuja. Maisemaan kuuluvat monessa paikassa etelässä sokeriviljelmät. 

sokeriruokoja

Opaskirjoissa hehkutettuja nähtävyyksiä ovat etelässä myös luonnonihme coloured earth eli seitsemän värin maa, Trou aux Cerfin tulivuorikraateri, Black river kansallispuisto, kauniit saaret (mm. Ile Aux Cerfs) sekä vesiputoukset


Saaren pohjoisosa:

Pohjoisessa kävimme ainoastaan shoppailureissulla Grand Bayssa (n. 10 min autolla Trou Aux Biches hotellilta) ja toisen shoppailureissun saaren pääkaupungissa Port Louisissa. 

Grand Bayssa kannattaa suunnata ensin Super U markettiin. Se on paikallinen marketti, josta löytyy päivittäistavaraa, vaatetta ja myös matkamuistoja kiinteään hintaan. Moni sanoo tinkineensä jotain markkinoilta ja löytäneensä myöhemmin saman tuotteen Super U marketista halvemmalla. Marketin yhteydessä on muutamia edullisia paikallisia merkkejä ja tuotteita myyviä kauppoja. Luksustuotteita täältä on turha etsiä. Löysin itselleni kauniin kynttilän, paikallista teetä edullisesti (taisi maksaa alle euron / paketti) sekä hyvälaatuisen t-paidan n. 10 eurolla. 

Grand Bayssa löytyy kauppoja myös Sunset Boulevardilta sekä sen vieressä sijaitsevasta ostoskeskuksesta. Ostoskeskuksessa on mm. Hugo Bossin ja Ralph Laurenin liikkeet. Hinnat eivät ole halpoja, mutta edullisempia kuin Suomessa. 

Grand Bay

Sunset Boulevard Grand Bayssa

Port Louis on saaren pääkaupunki. Halusin lähteä katsomaan Le Caudan Waterfront ostoskompleksia toiveenani kivoja lastenvaatteita ja tuliaisia. Käynti oli minusta aika turha. Ostarissa ei ollut oikein mitään kiinnostavaa lapsille tai aikuisillekaan. Muuta ei ehditty kaupungissa katsoa kuin maisemia taksin ikkunasta. Kaupungin liepeillä on myös toinen ostoskeskus nimeltään Bagatelle. Onko se jollekin tuttu paikka?

Muita nähtävyyksiä pohjoisessa:

Turistit käyvät tyypillisesti tutustumassa 1800-luvulla rakennetussa Fort Adelaide linnoituksessa sekä Port Louisin keskustan markkina-alueilla. Luin markkinoista paljon kommentteja puolesta ja vastaan. Osa on tehnyt sieltä kivoja löytöjä. Osa on taas maksanut huonosta tavarasta liikaa. Taitaa olla ihan yleistä markkinoille ja turisteille, jotka eivät ole tottuneet tinkimiskulttuuriin. Meillä nämä nähtävyydet jäivät tosiaan käymättä. 

Meinasimme käydä katsomassa Arsenalin tehtaanmyymälöitä. Arsenalin läpi ajaa väkisin kun suuntaa Port Louiksesta kohti Trou Aux Bichesiä. Myynnissä on mm. Hugo Bossia, Ralph Laurenia ja muita merkkituotteita. Käynti jäi kuitenkin myös väliin ja itselleni jäi myös epäselväksi, että ovatko tuotteet oikeasti aitoja. Saarella on jossain vaiheessa valmistettu luksustuotteita, mutta ilmeisesti valmistus on siirretty muualle. Jossain lähteissä väitetään myynnissä olevien tuotteiden olevan aitoja Madagaskarista tuotuja merkkituotteita (siellä olisi siis jotain valmistusta), mutta toisissa lähteissä väitetään tuotteita feikeiksi. Jos joku asiasta jotain tietää, niin olisi kiva kuulla enemmän. Kiinnostaisi myös nuo Arsenalin hinnat? Varmaan puolet voi tinkiä suoraan pois hinnasta.

Caselan luonto- ja eläinpuisto tarjoaa safarielämyksen sekä "leijonakävelyitä".

Pohjoisesta löytyy myös kasvitieteellinen puutarha Pamplemousses, josta löytyy yli 300 kukkivaa kasvia ja mm. jättilumpeita. Siellä meidän oli tarkoitus käydä ostosreissun yhteydessä, mutta päivä olisi venynyt vauvalle turhan pitkäksi. 


Muita nähtävyyksiä saarella:

Rannat ovat upeita ja kun kerran saarella ollaan, ei niiltä voi välttyä. Meidän molemmissa hotelleissa oli tarjolla ilmaista snorklailua ja lasipohjaveneellä ajelua sekä erillismaksusta sukellusta. Värikkäitä kaloja ja koralleja näkyy paljon. Valitettavasti näkyy myös paljon kuollutta korallia.

Puuttuiko listalta joku keskeinen nähtävyys?


molemmat hotellimme tarjosivat ilmaisen lasipohjaveneen






Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu