Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Mauritius häämatkakohteena

Häämatkaa varatessamme päädyimme erilaisten vertailujen seurauksena Mauritiukseen ja olen todella tyytyväinen valintaamme. Saari osoittautui paratiisiksi ja ylitti omat odotukseni. Mauritiuksen matka on kallein koskaan tekemäni matka kun lasketaan lennot ja hotellihinnat yhteen. Minusta matka oli kuitenkin ehdottomasti jokaisen pennin arvoinen. Tein kyllä ennen lähtöämme todella paljon taustatyötä hotellien osalta ja pyysin tarjouksen usealta matkatoimistolta.

Päädyimme Helin matkoihin. Tarjous ei ollut kaikkein halvin, mutta meille sisällöltään sopivin ja kuitenkin hinnaltaan kilpailukykyinen. Voin meidän matkan perusteella suositella Helin matkoja. Heillä kaikki toimi moitteettomasti alusta loppuun saakka ja palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa.


Hääedut

Yksi syy lähteä juuri Mauritiukselle häämatkalle olivat häämatkaedut, joita Beachcomber ketju tarjosi hääparille. Hääetujen edellytys on matkan ajankohta 6 kk:n sisällä naimisiinmenosta. Hääetuihimme kuuluivat mm. pullo shampanjaa ja hedelmiä saapuessa, ilmainen saronki morsiamelle ja t-paita sulhaselle, ilmainen hieronta molemmille laadukkaassa spa:ssa, ilmaiset lounaat koko vierailun ajan Trou Aux Bichesissä (yleensä hotellissa on vain puolihoito), late check out klo 18 lähtöpäivänä ja kahdenkeskinen kynttiläillallinen rannalla. Meitä kohdeltiin erinomaisen hyvin koko matkan ajan ja ihan mahtava fiilis jäi matkasta ja hotelleista ja myös sellainen tunne, että haluan vielä uudestaan Mauritiukselle. Niin ja koska yövyimme matkan aikana ketjun kahdessa eri hotellissa, tulivat useat edut kahteen kertaan. I am not complaining :)




Hotellit ja sijainti 

Olen halunnut aina lomalla nähdä ja kokea paljon ja olen viettänyt paljon aikaa hotellialueen ulkopuolella. Tämä kohde ja loma taas valittiin sillä perusteella, että viettäisimme paljon aikaa juuri hotellialueella rentoutuen. Ennen matkaa pelkäsin, että ehdin kyllästyä hotellielämään, mutta aika ei tullut kertaakaan pitkäksi ja tämä oli erinomainen ja rentouttava vaihtoehto pienen lapsen vanhemmille. Saarella on myös mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä, jos haluaa tehdä retkiä. Näistä lisää myöhemmin.

Valitsimme hotellimme Beachcomber ketjun hotelleista. Ensimmäinen hotelli Shandrani Resort & Spa sijaitsi saaren eteläosassa lähellä lentokenttää ja jälkimmäinen hotelli Trou Aux Biches taas ihan saaren pohjoisosassa. Vietimme kummassakin paikassa viisi päivää ja minusta päätös oli hyvä. Molemmat hotellit olivat erinomaisia ja kumpaankaan ei ehtinyt vielä viidessä päivässä kyllästyä. Hotellialueella on paljon ilmaista tekemistä. Shandraniin kuului all inclusive ja Trou Aux Bichesiin puolihoito. Molempien hotellien sijainti on hiukan syrjäinen, mutta kaunis. Me poistuimme hotellialueelta huikeat 3 kertaa (jos lähikaupassa käyntiä ei lasketa) eli sijainnilla ei ollut tällä matkalla suurta merkitystä. Kirjoittelen hotelleista vielä ihan omat postauksensa.

Molemmissa hotelleissa oli erittäin kauniita maisemia, kauniit rannat ja turkoosi vesi
molemmissa hotelleissa myös puitteet olivat mukavat



Sääolosuhteet

Syys-lokakuun vaihteessa sää oli juuri sopivan lämmin, pohjoisessa n. 25-26 astetta. Kannattaa huomioida, että saaren pohjoisosassa sää saattaa olla etelää neljäkin astetta lämpimämpi. Etelässä taas on viileämpää (lomamme aikaan n. 22-23 astetta) ja tuulee paljon enemmän kuin pohjoisessa. Syyskuu ei ole sesonkiaikaa ja huomattavasti edullisempi ajankohta matkustaa kuin talven sesonkiaika. Merivesi on syyskuun lopussa tarpeeksi lämmintä uimiseen, mutta vielä hiukan viileähköä. Jos haluat uida meressä ja kaipaat vielä lämpimämpää säätä, niin kannattaa lähteä reissuun talvella. Minusta tämä syysajankohta oli erittäin hyvä matkalle. Hotelleissa oli paljon porukkaa, mutta ei ruuhkaksi asti. Etelässä sää oli loistavaa ulkoiluun ja vaikka urheilun harrastamiseen, pohjoisessa lämpöä riitti taas auringossa löhöämiseen ja rentoutumiseen.





Lennot

Lentokonetta vaihdettiin kerran Pariisissa. Menomatkalla lensimme Finnairilla ja Air Mauritiuksella, paluulennolla yhtiönä toimivat Air France ja Finnair. Pariisin kentälle kannattaa varata ainakin pari tuntia koneenvaihtoaikaa etenkin Mauritiukselta palattaessa. Terminaalien vaihtoon yms. meni yllättävän kauan aikaa ja kun lento oli myöhässä, niin myöhästyimme tietenkin jatkolennolta ja samalla sotkettiin matkatavaralähetykset ja matkatavaroita odotellaan edelleen (kotiin palailtiin eilen). Tässä kohtaa on syytä mainita vielä se, että pääsimme check in tiskille ja passintarkastuksiin aina priority lanea pitkin vauvan kanssa matkustaessamme. En osaa edes kuvitella miten kauan normijonoissa olisi mennyt.  Jostain syystä se paluumatka on kentällä työläämpi siirtymisien kanssa kuin menomatka. Onneksi menolento sujui kommelluksitta.





Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

2. lokakuuta 2013 klo 13.25 , Blogger Teea kirjoitti...

Kauniin näköinen paikka ja tuollainen hemmottelu, mitä häämatkalaisina saitte oli varmasti ihanaa! Matkan ajankohta kuulosti myös omiin korviini hyvältä, eli että lämpöä oli, mutta ihmisiä ei ruuhkaksi asti :)

 
2. lokakuuta 2013 klo 21.56 , Blogger SuviV kirjoitti...

Moi! Sanos muuta, hemmottelu ei ole koskaan pahasta. Mauritius ja varaamamme hotellit ylittivät odotukseni reippaasti ja se ei ole helppo tehtävä. :) Suosittelen tosiaan matkan ajankohtana syyskuun loppua. Lokakuukin olisi varmaan hyvä, mutta hinnat ovat silloin jo paljon korkeammat.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu