Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ihanimmat kohteet top 5

Minulta on usein kysytty, että mitkä ovat suosikkikohteeni ja mitä lähtisin suosittelemaan muille. Kaikki kohteet ovat olleet omalla tavallaan kivoja ja mitään matkaa ei ole tarvinnut katua. Matkustaminen on aina upea kokemus. Olen myös huomannut, että nykyään hyvä hotelli näyttelee tärkeää osaa matkan onnistumisessa. Nuorempana sillä ei ollut niin paljon väliä, kunhan katto löytyi pään päälle. Hyvä hotelli ei kuitenkaan tuo kohdetta top 5 listaan, vaan kyllä kohteesta pitää löytyä myös muuta mielenkiintoista.

Parhaat kaupunkikohteet top5:

1. New York
2. Sydney
3. Firenze
4. Gdansk 
5. Edinburgh

Tämä oli todella vaikea listata, sillä tykkään monista kaupungeista. Kaupungin viehätys riippuu toki myös siitä, mitä on hakemassa. New York pääsi listallani ykköseksi, sillä kaupungista löytyy kaikille jotain. Sitä ei vain voi olla rakastamatta. Sydney on itselleni erityisen rakas paikka, sillä olen ollut siellä vaihdossa opiskeluaikoina. Valinta kakkossijalle voi siis olla hieman puolueellinen. :) Firenzen rankkasin kolmoseksi kaiken sen upean taiteen ja kulttuurin tarjonnan vuoksi. Gdansk on edullinen ja sympaattinen kohde, jossa voi vierailla suomalaisittain halpaan hintaan. Edinburgh taas lumoaa kauneudellaan. Listalta jäivät pois esim. Lontoo ja Pariisi tai Itä-Euroopan kaupungit, jotka voisivat myös olla hyvin tässä mukana. Aasian kaupunkeja kuten Singaporea ja Hong Kongia mietin myös listalle ja vaikea sanoa, miten Dubai sijoittuisi tässä. Siellä en ole vielä ehtinyt käydä, mutta matka on varattuna vuoden loppuun. 

Parhaat saaret top 5:

1. Contoy Island (Meksiko)
2. Fraser Island (Australia)
3. Nanaru-i-ra Island (Fiji)
4. Palawan (Filippiinit)
5. Ahvenanmaa

Upeita saaria on maailma täynnä ja en valitettavasti muista läheskään kaikkien käymieni saarien nimiä. Kuitenkin muutama saari on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen ja ne olen listannut tässä. Contoy Island Meksikossa on upea luonnonvarainen saari, johon pääsee vain tietty määrä vierailijoita päivän aikana. Saarella on lukemattomia lintuja. Tuntui ensin kuin olisi saapunut esihistorialliseen aikaan. Fraser Island sijaitsee Australiassa ja siellä elää luonnonvaraisia dingoja. Saari on todella kaunis ja viehättävä. Nanaru-i-ra Island kuuluu kauniiden valkohiekkaisten saarten joukkoon. Fijiltä ja Aasiasta löytyy lukematon määrä toistaan upeampia saaria. Palawan on tässä osittain samoista syistä. Viides saari on erilainen. Listasin tähän lähikohteemme eli Ahvenanmaan. Ahvenanmaalle on helppo mennä ja se on erittäin viehättävä kohde kesällä. Toki maisemat ovat hyvin erilaisia kuin paratiisisaarilla. 

Kaikkien käymieni kohteiden top5:

1. Borneo (Malesia)
2. Australia
3. Uusi Seelanti
4. Yhdysvallat
5. Islanti

Borneo on vain yksinkertaisen upea. Sieltä ei juuri löydy luksusmajoitusta, mutta sieltä löytyy eläinlajeja, joita ei muualla maailmassa ole sekä luontoelämyksiä. Nämä samat perustelut pätevät melkein kaikkiin top5 kohteisiini. Taidan olla hieman luontofriikki :) On siis sanomattakin selvää, että Uuden Seelannin ja Islannin maisemat ovat upeaakin upeampia, Australia on listalla positiivisten ihmisten, eläimistön ja mielenkiintoisten kaupunkien ja nähtävyyksien vuoksi. Yhdysvallat taas pääsee listalle, sillä maa on valtavan suuri ja sieltä löytyy kaikille jotain. Afrikan safarista ja Galapagossaarista olen haaveillut jo useita vuosia. Vaikea sanoa, että miltä lista näyttäisi jos olisin käynyt näissä kohteissa. 

Mitkä ovat teidän kaikkien aikojen top5 kohteet?

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu