Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hämeenlinna ja Aulangon kylpylä

Vietimme pääsiäisenä aikaa mökillä Virtojen lähellä. Pääsiäinen meni siis hyvin rauhallisissa merkeissä. Ajattelimme käydä matkalla Hämeenlinnassa ja Aulangon kylpylässä. Ajamme usein Hämeenlinnan ohi matkalla Tampereelle eli siellä oli kiva poiketa kerrankin, vaikka Hämeenlinna (kuten 90 % Suomen kaupungeista) on parhaimmillaan kesällä.

Alkuun on todettava, että kamera oli koko ajan matkassa mukana, mutta ilman muistikorttia. Toisin sanoen matkakuvat jäivät ottamatta. Siksi joudun harmikseni turvautumaan tässä tekstissäni lainakuviin. Kuvien alta löytyy tiedot siitä, mistä kuvat ovat peräisin.

Aulangon kylpylä

Aloitimme loman Aulangon kylpylästä. Käyntimme ajankohta oli ideaalinen. Pääsimme lähtemään kotoa jo torstaina päivällä ennen pääsiäisruuhkia ja kylpylässä olimme n. klo 14-15 välillä. Siihen aikaan kylpylässä oli todella rauhallista. Käyntihetkellämme uimassa oli muutama perhe ja pari eläkeläistä ja sehän sopi meille loistavasti. Aulangon kylpylään maksoi plussakortilla 15 euroa ja altailla sai tällä hinnalla viettää aikaa kolme tuntia.

Ajatuksia kylpylästä

Kylpylästä avautuu kauniit maisemat järvelle, joka oli käyntimme aikana jäässä. Itse allasalue oli pienempi kuin odotin. Alueelta löytyy 25 metrin kuntouintiallas, monitoimiallas, poreallas, lämminvesiallas, kylmäaltaat, pieni vesiliukumäki, ulkoallas ja pienille lapsille sopiva allas. Saunat ovat erilliset naisille ja miehille. Molemmilta puolilta löytyy höyrysauna, perinteinen sauna sekä rentoutussauna. Itselleni  rentoutussaunan idea ei ihan auennut. Mielestäni kyseessä oli tavallinen sauna miedommalla lämmöllä ja kattohalogeeneilla varustettuna. Toki saunan voi nimetä ihan miten haluaa. 

Itse kylpylä oli meille ehkä hiukan pettymys. Tykkään itse siitä, että puolison kanssa voi saunoa yhdessä kuten esim. Långvikissa, Viron kylpylöissä ja Flamingossa. Aulangossa kaikki saunat olivat naisille ja miehille erikseen. Paikka on kuitenkin ihanteellinen pienten lasten vanhemmille. Kaikki on pienessä tilassa, altaiden vedet ovat lämpimiä ja pikkulapset on huomioitu ihan omalla erillisaltaalla. Voisin tulla tänne uudestaan sitten, kun vauva on syntynyt ja kun haluaisimme lähteä pikkuisen kanssa uimaan. Kylpylä taitaakin asiakaskunnasta päätellen olla erityisesti perheille suunnattu kohde. Kolmea tuntia emme olisi saaneet kylpylässä mitenkään kulumaan kahdestaan. Aikaa taisi mennä vaatteiden vaihtojen ja saunomisen kera n. 1,5 tuntia ja se oli ihan riittävästi. Olo oli käynnin jälkeen mukavan rentoutunut. Omaksi suosikikseni nousi höyrysauna.

kuva: www.rantasipi.fi
www.aamulehti.fi


Hämeenlinna ja Piparkakkutalo

Kylpylän jälkeen poikkesimme Hämeenlinnassa kaupungilla. Kaupungilla ei ollut mitään kovin ihmeellistä nähtävää tai ostettavaa. Emme siis viipyneet keskustassa pitkään. Halusimme kuitenkin käydä syömässä Piparkakkutalo nimisessä ravintolassa, jota olimme googlailleet jo etukäteen. Ruokalista kuulosti suussa sulavan herkulliselta ja odotukset olivat korkealla. Valitettavasti jouduimme hiukan pettymään. 

Piparkakkutalo: www.visithameenlinna.fi
Söin alkuruuaksi toast skagenin ilman mätiä. Mies tilasi korvasienikeiton. Toast Skagenin maku oli hyvä, mutta jäi vähän sellainen fiilis, että saman annoksen olisi koonnut kotona laittamalla Stockmannin raputahnaa leivälle. Korvasienikeitto taas oli klimppistä ja lämmitetyn näköistä, mutta maku oli ilmeisesti hyvä. Pääruuaksi mies tilasi päivän kalaa (nieriä) ja itselleni otin grillipihvin. Kalan kanssa oli valmiskastikkeen tyyppinen ratkaisu ja vähän kylmiä tilliperunoita. Oman pihvini kanssa oli perus grillivoi sekä sisältä vähän raakoja lohkoperunoita. Mies mainitsikin kylmistä tilliperunoistaan ja sai ilmaisen kahvin ja jäätelöpallon, joihin hän oli tyytyväinen. Minä en suomalaiseen tapaan valittanut omasta annoksestani, vaikka olisi voinut antaa raaoista perunoista palautetta. Tilasin vielä jälkiruuaksi lempparini suklaafondantin, joka ei koskaan petä. Ei nytkään. 

Kaiken kaikkiaan ravintolassa oli mukava tunnelma, vaikka ruokiin hiukan petyttiinkin. Minusta hinta-laatusuhde ei ihan kohdannut tai sitten kokilla sattui olemaan vain huonompi päivä? Ruuan jälkeen jatkettiin matkaa Tampereelle. Olo oli koko illan mukavan rento.

Oletteko te käyneet syömässä Piparkakkutalossa ja mitä olette tykänneet paikasta? Entä mitä tykkäätte Aulangon kylpylästä? Onko teillä ollut parempia kokemuksia Piparkakkutalon ruokien suhteen? Kyseessä tuntuisi kuitenkin olevan perinteinen ravintola. 

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu