Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kesämatkalle vauvan kanssa?

Matkakuume on tällä hetkellä ihan älytön. Kaikkein eniten haaveilen kaukokohteista, mutta kesän koittaessa Eurooppa on myös erittäin potentiaalinen matkakohde. Meille pitäisi syntyä parin viikon-kuukauden sisällä perheenlisäystä riippuen siitä, miten perheen tuleva pomo tulonsa ajoittaa. Luonnollisesti emme ole vielä uskaltaneet varata kesämatkaa. Kuitenkin mietin lähes päivittäin sitä, että kuinka pienen vauvan kanssa voisi lähteä Eurooppaan ja miten hän siellä pärjäisi.. 

Vauvan kanssa matkustaminen tuntuu jakavan voimakkaasti mielipiteitä. Osa on sitä mieltä, että on lapsen rääkkäämistä ja terveyden vaarantamista viedä häntä mihinkään ja sitten osa taas hehkuttaa miten helppo matkakumppani pieni vauva on verrattuna taaperoon ja miten vauva on myös nauttinut lomakohteesta. Mitä mieltä sinä olet? Henkilökohtaisesti kuulun niihin, jotka haluavat opettaa lapsen pienestä pitäen matkustamaan ja kokemaan uusia kulttuureja. Haaveilenkin koko ajan siitä, että jos vauva on syntyessään terve ja kaikki lähtee hyvin käyntiin, niin pääsisimme vielä kesällä käymään jossain Euroopan kohteessa. Toki matkaa katsotaan ihan tilanteen mukaan ja vauvan syntymä ja perhearjen alkaminen odotellaan ennen suurempia päätöksiä. Tällä hetkellä päässäni kummittelevat kuitenkin erityisesti kolme kohdetta, joista haluaisin valita. Näissä vaihtoehdoissa vuokraisimme paikanpäällä auton, jolloin liikkuminen olisi joustavaa ja vauva toivottavasti oppisi nukkumaan auton turvaistuimessa lyhyiden siirtymäajomatkojen ajan. Esittelen itseäni kiinnostavat kolme kesäkohdetta alla:

1) Itä-Euroopan matka

Mies on halunnut jo pitkään käydä Puolassa, Krakovassa. Myös minä olen pohdiskellut Itä-Eurooppaan yhdistettävää automatkaa pitkään ja olen suunnitellut myös pari mahdollista autoreittiä matkaa ajatellen. Kirjoittelin niistä täällä. Viikon matka olisi varmaan tällä hetkellä riittävä ja sen takia pitäisi mahdollisesti tiivistää ajoreittiä lyhyemmäksi. 

Itä-Euroopan matka houkuttelisi myös siinä mielessä, että se on edullinen.

kuva: weheartit
2) Etelä-Ranska

Autoilimme pari vuotta sitten Toscanan alueella Italiassa (matkasta mm. täällä) ja siitä asti meitä on kiinnostanut Ranskan etelärannikko: matka Nizzaan, Monacoon ja siitä hiukan pohjoiseen Ranskan maaseuduille ja viinialueille. Haluaisin käydä myös pitkästä aikaa Pariisissa, mutta Pariisi on jo vähän kaukana reitiltä.

Tämä kiehtoisi itseäni ehkä kohteena kaikkein eniten, mutta minusta matkalle pitäisi varata ainakin 10 päivää ja pienellä budjetilla tuskin pärjää näissä kohteissa. Ehkäpä tämä olisi oiva kohde vuoden päästä kesäksi?

kuva: weheartit


3) Islanti

Olenkohan muistanut riittävästi hehkuttaa Islannin luontoa ja kauneutta? Kävin Islannissa jokunen vuosi sitten ystävän kanssa (yksi postaus täällä), mutta miehelle kohde on uusi. Haluaisin kiertää koko saaran ympäri. Viime reissulla se jäi tekemättä. 

Islannissa on puhdasta ja turvallista ja viikko riittäisi hyvällä suunnittelulla saarikierrokselle. 


kuva: edelliseltä Islannin reissulta

Minkä näistä kohteista sinä valitsisit vai tuleeko mieleesi joku muu Euroopan kohde, jota meidän tulisi ehdottomasti harkita?

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

16. huhtikuuta 2013 klo 12.36 , Blogger Marre kirjoitti...

Ranskan etelärannikko voisi olla kiva seuraava kohde, Italiaa ollaan kierrelty aika paljon eli vaihteeksi voisi mennä tuonne. Kiinnostaisi myös Sorrento ja Capri, mutta nehän ovat taas siellä Italiassa..
Islanti olisi myös mielenkiintoinen, ja Issikkavaellus.

 
17. huhtikuuta 2013 klo 19.25 , Blogger SuviV kirjoitti...

Ranskan etelärannikko tosiaan kiinnostaisi myös itseäni. Omat kokemukset Ranskasta rajoittuvat Pariisiin. Olen käynyt siellä kaksi kertaa, mutta molemmista kerroista on jo yli 10 vuotta aikaa. Mies ei ole käynyt koskaan Ranskassa. Italiassa on myös paljon upeita paikkoja eli eiköhän sinnekin ole vielä matkustettava, mutta ensin lähdetään varmaan Ranskaan. Näen Ranskan jo mielessäni vuoden päästä kesäkohteena. Tai eihän sitä koskaan tiedä, vaikka päädyttäisiin sinne vielä tänä kesänä :)

 
21. huhtikuuta 2013 klo 20.59 , Blogger Katri kirjoitti...

Bongasin blogisi fb:n seinältäsi kun tuli mieleen, että jokohan vauva on syntynyt. Me oltiin tammikuu Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ja mun neuvo on: rohkeasti matkalle vauvan kanssa! http://maailmanlaidalla3.blogspot.fi/. Tsemppiä loppuodotukseen!

 
21. huhtikuuta 2013 klo 21.00 , Blogger Katri kirjoitti...

Unohdin mainita, että kommentin lähetti ex-työkaveri Katri :)

 
22. huhtikuuta 2013 klo 10.40 , Blogger SuviV kirjoitti...

Moi Katri! Vauvan syntymistä odotellaan vielä. Toki laskettuun aikaankin on vielä reilu viikko. Kävin heti katsomassa blogiasi, ihana tuo teidän taapero ja kivoja matkakuvia! Ei kyllä helpottanut taas omaa matkakuumetta yhtään. Australia ja Uusi-Seelanti ovat upeita matkakohteita. Pitääkin käydä lukaisemassa blogiasi vielä tarkemmin, jos sieltä saisi hyviä vinkkejä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu