Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Alppikylä Sveitsissä - Grindelwald

Odotin ehkä eniten matkamme etappia alpeilla. Ajoimme Genevestä Interlakenin alueelle keski-Sveitsiin (Bernese Oberland) kylään nimeltä Grindelwald. Grindelwaldiin ei aja kovin kauaa Genevestä ja matkalla on useita mielenkiintoisia rivierakapunkeja (Vevey, Lousanne, Montreux), pääkaupunki Bern sekä mm. idyllinen Gryueres. Me käytimme yhden päivän siirtymiseen ja vierailimme eri kaupungeissa matkalla. Suoraan perille ajaessa matka-aika olisi asettunut varmaan n. 2,5-3 tunnin välimaastoon. 

Grindelwald:
Valitsimme Grindelwaldin kylän tukikohdaksemme matkaa edeltäneen googletuksen seurauksena.  Ajatuksena oli vaellella pari päivää vuoristossa. Mikäli ajatuksenasi on patikoida tällä alueella, niin suosittelen Grindelwaldia lämpimästi tukikohtana. Toinen lähellä oleva kylä on Lauterbrunnen. Itse tykkäsin kuitenkin enemmän Grindelwaldista. Useimmat vaelluskohteet vaativat nousun ensin gondolilla tai junalla ylöspäin. Toisaalta juurikin näillä gondoleilla ja junilla pääsee ylös ja alas eli hienoja maisemia on mahdollista tarkkailla myös pääasiassa kyydissä istuen, kuten useimmat aasialaiset turistit tekevät. Grindelwaldista menee useita suoria junayhteyksiä alpeille eli sijainti on keskeisempi kuin Lauterbrunnenista. Minusta Grindelwaldissa kaikki keskeinen löytyi myös pienemmältä alueelta. Ei kuitenkaan mene pahasti vikaan, vaikka päättäisikin valita Lauterbrunnenin yöpymispaikaksi. Molemmat kylät ovat kauniita ja idyllisiä.

Alueelta löytyy ylempää myös muita kyliä, joissa voi yöpyä. Nämä kylät kuten Mürren ovat kuitenkin autoilulta suljettuja. Toisin sanoen auto on jätettävä Interlakenille, Lauterbrunneniin tai Grindelwaldiin.

Shoppailu Grindelwaldissa:
Grindelwaldissa on useita pieniä kauppoja, jotka myyvät kalliita ja laadukkaita vaellustarvikkeita ja urheiluvaatteita. 

Sää alueella:
Alueen sää voi olla myös kesällä epävakainen. Meidän vierailumme aikana oli melko lämmin sää, mutta toisena päivänä aurinkoista ja toisena sateista.

Majoitus:
Majoituimme Hotel Tschuggenissa. Hotellin sijainti oli todella keskeinen ja hyvä. Omistajapariskunta oli todella ystävällinen ja palvelu erinomaista. Aamiainen oli suppea, mutta laadukas. Tarjolla oli erilaisia leipiä, kinkkua, juustoja, mysliä, jogurttia sekä mehua, kahvia ja teetä. En olisi oikeastaan edes kaivannut muuta. Pientä miinusta tulee kuitenkin kovista sängyistä sekä huoneen pienestä koosta. Huoneen hintaan kuului läheisen urheilukeskuksen uima-allas ja urheilupalvelut, mutta emme ehtineet testata niitä.  

Hotellin pihassa on parkkipaikka, mutta sinne pääseminen vaatii jyrkän laskeutumisen ja parkit ovat ahtaita (5-6 paikkaa?). Meille löytyi joka kerta paikka, kun sitä tarvittiin. Tommi hoiti ajamispuolen, itse en olisi siitä nauttinut.  Talvella parkista voi olla haastavaa päästä takaisin tielle, sen verran jyrkkä nousu on kyseessä.

Suosittelen ostamaan kalliimman eteläpuolen huoneen (meidän huone oli länteen), sillä ne ovat isompia, omalla parvekkeella varustettuja ja bonuksena kaikista on upeat näköalat vuoristoon. Kaiken kaikkiaan voin suositella hotellia lämpimästi. Alueella ei löydy mitään edullisesti ja tässä hotellissa oli alueen hintatasoon nähden hyvä hinta-laatusuhde. Rautatieasema on lähellä, keskusta vieressä ja myös gondoliasema lähellä. 






Grindelwaldin keskusta





alppikelloja ja linkkuveitsiä myynnissä

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu