Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kokemuksia ja kuvia Genevestä

Aloitimme Sveitsin reissun Genevestä. Kaupunki tarjoaa lentokentälle saapuville ilmaisen bussilipun, joka kannattaa hyödyntää. Lipun sai automaatista, kannattaa lukea opasteet kentällä. Kaupunki on lähellä lentokenttää. Matkaa oli muistaakseni n. 6 km ja sen pääsee helposti myös julkisilla. 

Geneven parasta antia on ehdottomasti järven ranta. Kaupunki on kansainvälinen, mutta jostain syystä itselleni ei jäänyt kovin kansainvälistä tunnelmaa. Ravintoloissa puhutaan huonosti englantia, ranskalla pärjäisi jo huomattavasti paremmin. Geneve on kallis kohde ja suosittelisin suuntaamaan nopeasti lähikaupunkeihin. Meille riitti hyvin 2 pv Genevessä. Rehellisesti sanottuna yksi päivä lisää olisi jo aiheuttanut tekemisen puutetta. Alla kuitenkin kuvia ja vinkkejä kaupunkiin:

Sää: Sää oli reissullamme todella lämmin, n. 30 astetta ja aurinkoa. Ei olisi voinut osua paremmat päivät reissun ajaksi. 

Majoitus Genevessä: Hotellit ovat keskimäärin kalliita. Varasimme oman hotellin nimeltä Suite Novotel läheltä lentokenttää. Hotelli oli siisti ja tarjosi ilmaisen lipun julkiseen liikenteeseen vierailumme ajaksi. Koska kaupunki on melko pieni, oli hotellilta todella helppo matkustaa bussilla keskustaan. Hotelli sijaitsi kaupungin suurimman ostoskeskuksen vieressä, joka oli myös plussaa. Kannattaakin harkita hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevia hotelleja, mikäli haluaa säästää budjetissa. Etäisyydet ovat joka tapauksessa lyhyitä. Tarkista kuitenkin liikenneyhteydet hotellilta keskustaan, ettei liikkuminen mene liian vaikeaksi. Emme ottaneet hotellin kallista aamiaista, vaan kävimme ostamassa aamiaisen läheisestä ostoskeskuksesta. 

Nähtävyydet: Kauniina päivänä järven ranta on ihana ja vilvoittava paikka. Rannalla on kiva kävellä. Sieltä löytyy myös vesitaksi, johon julkisen matkakortti käy, polkuveneitä, risteilyjä ja tietysti kuuluisa 40 metriä korkea suihkulähde. Rannassa on myös paljon vesilintuja ja joutsenia. Rannan lähettyviltä löytyy ostoskatuja, kahviloita, maauimala ja vanha kaupunki. Karttaa ei käytännössä tarvitse, sillä kaikki löytyy kävelyetäisyydeltä. 

Hintataso: Sveitsissä on kallista eli sen ei pitäisi tulla yllätyksenä. Yllätyin kuitenkin, miten kallista ruoka on Sveitsissä. Lounas on n. 20 frangista ylöspäin, jäätelöpallo on n. 4-5 frangia. Päivän annoksia voi saada keskustassa lounasaikaan n. 17 frangista ylöspäin. Ja nämä hinnathan vastasivat siis tämän hetken kurssilla yli 16 euroa. Lounaiden hinnat eivät juuri laske edes keskustan ulkopuolella. Keskustassa on myös melko vähän pikaruokapaikkoja, joissa ruoka olisi halvempaa. McDonaldsissa voi varautua maksamaan yli 10 frangia. 

Shoppailu: keskustasta löytyy luksusmerkkien liikkeet. Bussilla nro 10 pääsee Geneven suurimpaan ostoskeskukseen Balexertiin ( n. 10 min).


näkymä hotellin ikkunasta













40 metriä korkea suihkulähde





















Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu