Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Keskiaikainen juustokaupunki - Gruyères

Poikkesimme idyllisessä Gruyèresin kylässä matkalla Genevestä Interlakenille. Matka-aikaa Gruyèresiin taisi olla Genevestä reilun tunnin verran eli matka taittuu helposti autolla. Kauniilla säällä samannimisestä juustosta nimensä saanut kylä on mukava retkikohde. Gruyères sijaitsee korkealla kukkulalla ja on suljettu autoilta. Kylää ympäröivät muurit ja keskellä kohoaa Château de Gruyères linnoitus, jonka huoneissa ja pihalla on mahdollista vierailla maksua vastaan. Vaakunoissa ja muissa aiheissa toistuu kurki, joka on ollut osa herttuoiden sukuvaakunaa.   

Gruyèresissä on mahdollista myös yöpyä ja kylästä löytyy toki myös ravintoloita. Auton voi jättää kylän ulkopuolelle parkkiin, parkkipaikkoja oli kolmella eri korkeudella. Meillä oli hyvä onni tai sitten tulimme hyvään aikaan iltapäivästä, sillä saimme auton ihan kylän muurien viereen. Opaskirjat suosittelevat tulemaan aikaisin, sillä kylä on turistien suosiossa ja ruuhkautuu. Tulimme kolmen maissa iltapäivällä ja silloin suuret turistimassat olivat jo lähteneet tai lähdössä ja saimme kierrellä rauhassa. Toki meillä jäivät kylän läheiset patikointipolut hyödyntämättä, samoin juustonvalmistusnäytös.  


Kylässä käydessämme linnoituksessa oli Tucsonin taideteoksia esillä väliaikaisessa näyttelyssä. Nämä teokset olivat pääosin lintuaiheisia. Lisäksi  eräs mielenkiintoinen yksityiskohta kylässä oli alienkahvila ja joku samaan teemaan liittyvä museo. Kyllä, luit oikein! En päässyt ihan näiden paikkojen taustasta perille, sillä emme lähteneet poikkeamaan museoon. Otimme kuitenkin kuvan museon eteen sijoitetusta alienpatsaasta. Jos joku osaa kertoa, mistä oikein on kyse ja miksi kyseinen museo on sijoitettu keskiaikaiseen kaupunkiin, niin olen kiitollinen tiedosta! :)  












alienpatsas kylässä














Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu