Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Autoilu Sveitsissä

Vuokrasimme lomamme ajaksi auton Sveitsistä. Vuokraus sujui Geneven lentokentältä helposti. Auto kannattaa varata jo etukäteen, sillä paikanpäältä varatessa hinnat ovat usein kalliimpia. Löysin uuden autonvuokrauspalvelun, joka mainostaa edullisilla hinnoillaan. En ole ehtinyt vielä kokeilla tätä itse, mutta palveluun pääsee tutustumaan tästä. Me vuokrasimme auton Aviksesta, joka antoi edullisimman tarjouksen. Kaikki toimi moitteettomasti. 

Autoilu on Sveitsissä helppoa, sillä tiet ovat leveitä ja hyväkuntoisia. Vuokra-autoihin tulee mukaan moottoritietarra, joka tarvitaan moottoriteillä ajaessa. Jos olet liikkeellä omalla autolla, niin kyseinen tarra tulee ostaa, että vältyt sakoilta.

Otamme aina autoreissuille mukaan navigaattorin kotoa ja kiinnitämme sen vuokra-autoon. Navigaattori kannattaa päivittää juuri ennen matkaa. Pari kertaa kyllä yllätyin navigaattorin antamista reiteistä. Reitit menivät ihan muualta, kuin olisin odottanut. Esimerkiksi Asconasta Geneveen navigaattori ehdottikin reittiä moottoritiellä pääosin Italian kautta! Reitti kannattaa tarkistaa, ettei tule yllätyksiä, jos on vaikka suunnitellut jotain tiettyjä kohteita matkan varrelle. 

Jos haluaa matkata Etelä-Sveitsiin, niin tällä reitillä pääsee ajamaan vuoristosolien läpi. Ongelma on, että osa näistä solista voi olla suljettuna sääolosuhteista riippuen. Meidän matkallamme kävi niin, että Furka Pass oli suljettu. Tämä kävi tietysti ilmi vasta vuoren huipulla eli ajoimme tunnin verran tai ylikin turhaan. Myös seuraava sola eli Susten Pass oli suljettuna. Nämä vastoinkäymiset alkoivat jo hieman rasittaa kuskiamme. Jouduimme siis jonkin verran kiertämään, että pääsimme vuorten lomitse Asconaan (ylimääräistä ajoa kolme tuntia). St Gotthard pass oli ainoa auki oleva sola ja sitä pidetään kai yleisimmin auki myös huonoilla ilmoilla. Tietyt solat ovat yleensä muutenkin auki vain kesäisin.

Alla maisemia autoreiteiltämme sateisena päivänä, jolloin solat olivat kiinni:










Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu