Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Idyllinen Ascona

Lomaetappimme viimeinen kohde oli Asconan pikkukaupunki Ticinon maakunnassa, lähellä Italian rajaa. Emme olisi voineet mielestäni valita kohdetta paremmin! Rakastuin heti tähän pieneen ja kauniiseen järvikaupunkiin sekä hotelliimme, Hotel Asconaan. 

Majoitus: 
Hotel Ascona on neljän tähden hotelli rinteessä. Se sijaitsee heti kaupungin yläpuolella eli olet keskustassa käveltyäsi mäen alas (n. 10 min). Hotellissa on lämmitetty uima-allas ja viihtyisä allasalue, poreallas, kuntosali sekä ravintola, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Saimme saapuessamme perushuoneen hinnalla huoneen järvinäköalalla, sillä hotellissa oli tilaa. Rakastin huonettamme ja näköalaa omalta parvekkeelta. Ainoa miinus oli ilmastoinnin puute, mutta huoneessa oli iso tuuletin. Myös hotellin aamiainen oli hyvä. Suosittelen ehdottomasti hotellia ja etenkin näitä järvinäköalahuoneita!

Kaupunki: 
Kaupungissa kaikki on kävelyetäisyydellä. Ranta-alue on todella viehättävä ja veneellä pääsee käymään myös muissa lähikaupungeissa. Me kävelimme Locarnoon ja otimme veneen takaisin Asconaan. En pitänyt Locarnosta yhtä paljon kuin Asconasta eli siinä mielessä valinta meni ihan nappiin. Locarnossa on kuitenkin myös kaunis rantakatu ja kaupunki on Asconaa suurempi. Asconassa on golfkenttä, pieni ranta sekä kivoja pieniä putiikkeja, jotka myyvät luksusmerkkejä. 

Fox Town outlettiin on Asconasta alle tunnin matka. Asconassa järjestetään myös vuosittain jazzfestivaalit. Meidän saapuessamme jazzit olivat juuri päättyneet. Tämä oli tietoinen valinta, sillä festivaalien aikaan huoneiden hinnat tuplaantuvat tai triplaantuvat alkuperäiseen hintaan nähden. 

Sää:
Tällä alueella on varmimmin hyvä sää, mikäli matkustat Sveitsiin. Meidän lomamme aikana lämpötila oli n. 30 asteen paikkeilla. Sääennusteista kävi ilmi, että samaan aikaan muualla maassa satoi.



näkymä huoneen parvekkeelta

hotellin ravintolassa olisi ollut myös ulkoterassi näköaloilla










Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu