Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kesäinen päivä Etelä-Suomessa

Sain keväällä vapaaliput Billnäsin ruukin kesätapahtumiin. Saamani liput oikeuttivat sisäänpääsyn kolmeen tapahtumaan, joista yksi oli järjestetty jo toukokuussa. Meillä ei ollut mitään erityistä tekemistä eräänä kesäisenä viikonloppuna ja kun sääkin oli mainio, niin päätimme lähteä käymään antiikkimarkkinoilla Billnäsin ruukissa. Heinäkuun lopussa (27-29.7) järjestettävä kädentaito tapahtuma olisi kiinnostanut enemmän, mutta kyseinen viikonloppu ei aikatauluongelmien takia käynyt itselleni.

Koska Billnäsiin on Helsingistä jonkin verran matkaa, katsoimme mitä muita kohteita osuisi matkalle. Päätimme ottaa kierrokselle Mustion linnan sekä Fiskarsin, sillä se ei tuonut kovin suurta lisäkilometrien määrää matkallemme.

Mustion Linna

Mustion linna
Aloitimme Mustion Linnasta eli kauniista kartanosta, jonka pihapiirissä kiertelimme maisemia ihaillen. Piha on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista. Alueella on kartanomuseo, jossa on kuitenkin mahdollista vierailla vain 9 euroa maksavalla opastetulla kierroksella. Kierros kestää 45 minuuttia ja järjestetään suomeksi ja ruotsiksi tasatunnein klo 11 ja 17 välillä. Me emme ottaneet opastettua kierrosta, mutta se olisi varmasti hyvinkin käymisen arvoinen, mikäli alueelle lähtee vierailemaan. Sen sijaan panostimme ruokailuun eli otimme lounaan viihtyisässä Linnankrouvi ravintolassa.

Lounas on aika hintava, 34,50 euroa / hlö, mutta ihan hintansa arvoinen. Vierailuhetkellämme lounaaseen kuului alkupalapöytä, joka sisälsi mm. salaatteja ja kalaa. Pääruuaksi sai valita lohta kasviksilla tai karitsaa ja jälkiruuaksi oli tuorejuustomousse mansikoilla. Tämä kesäinen jälkiruoka osoittautui aivan erinomaisen hyväksi ja ei karitsassakaan ollut valittamista. Annokset olivat isoja. Haluaisin joskus syödä tässä viihtyisässä miljöössä myös illallisaikaan.

Fiskarsin ruukki

Kuva muistaakseni Iittalan myymälästä


Toisena matkallemme osui Fiskarsin ruukki. Fiskarsin ruukin alue on isompi, kuin luulin. Myös Fiskarsissa oli kyseisenä viikonloppuna antiikkimarkkinat, mutta lisäksi alueella on useita suomalaiseen muotoiluun ja taiteeseen keskittyviä putiikkeja. Alueella kierrellessä kuluu helposti tunti tai pari. Fiskars on loistava kesäpäivän kohde ja suosittelenkin käymään alueella.

Billnäsin ruukki

Viimeinen kohteemme oli matkan alkuperäinen etappi eli Billnäsin ruukki. Alueella on myös muutamia putiikkeja sekä erillinen messualue, joka vaatii sisäänpääsymaksun (12 euroa). Vierailumme aikana alueella oli siis antiikkimarkkinat käynnissä eli messualueella oli useita pöytiä täynnä antiikkia, taidetta, koruja, astioita ja pientavaroita. Billnäsistä suuntasimmekin sitten kohti kotia.

Kuvia päivästä alla:

Mustion kartano

Mustion kartano





tuorejuustomousse mansikoilla

Fiskarsin markkinat ulkosalla


Fiskars


Billnäsin kesätapahtuma
Billnäsin antiikkimarkkinat

Billnäs

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu