Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kokemuksia Sveitsin outleteista ja shoppailusta Sveitsissä

Sveitsi on hyvä shoppailupaikka valikoimansa puolesta, mutta hinnat ovatkin sitten toinen juttu. Tuntui, että vaatteet maksavat vähintään saman kuin Suomessa, helposti enemmänkin. Alennusmyynneistä ja erikoisliikkeistä voi kuitenkin tehdä upeita löytöjä. Alla muutama vinkki ostosten tekoon Sveitsissä:

Outletit:
Kirjoittelin postauksen Sveitsin outleteista täällä. Me kävimme Aubomme Outletissa ja Foxtownissa. Aubonnessa ei ole kovin paljon kansainvälisiä merkkejä tai suuria liikkeitä, mutta sieltä voi tehdä muutaman edullisemman löydön. Itselleni löysin mm. Triumphilta hyviä alusvaatteita edullisesti sekä kauniit ja laadukkaat balleriinat merkiltä nimeltä Pesaro. En ehkä suosittelisi lähtemään tähän outlettiin erikseen ellei se osu reitin varrelle. Paikanpäälle on kyllä tosi helppo löytää, jos ajaa Genevestä Lausannen suuntaan. 

Foxtownissa taas on useiden luksusmerkkien outletmyymälät. Olen käynyt Foxtownissa nyt kahdesti ja loppujen lopuksi en ole löytänyt juuri mitään ostettavaa kummallakaan reissulla. Veikkaan, että tämä riippuu ihan ajankohdasta ja onnesta. Potentiaalia tällä outletilla mielestäni on, sillä se on todella suuri. Esimerkiksi Guccin klassisia ballerinoja oli myynnissä alle 200 eurolla. Foxtown on ihan Sveitsin etelärajalla.

Kaupat ja ostosmahdollisuudet kaupungeissa:

Geneve: 
Geneve on loppujen lopuksi yllättävän pieni kaupunki eli kaikki löytyy parilta pääkadulta, mutta shoppailumahdollisuudet ovat hyvät. Rue du Rhone on pääkatu, joka tarjoaa kallista muotia, kelloja, taskuveitsiä ja myös eri ketjujen liikkeitä. Genevessä on paljon luksusmerkkien liikkeitä, jotka löytyvät läheisen Rue du Marchen varrelta. Lisäksi Genevessä on suuri kauppakeskus nimeltään Balexert ( Balexertiin pääsee busilla nro 10 (n. 10-15 min keskustasta). Kauppakeskuksta kehutaan Geneven parhaaksi ja sieltä löytyy yli 110 liikettä. Minusta sinne ei kuitenkaan kannata välttämättä lähteä erikseen, ellei satu asumaan kyseisen keskuksen lähellä.

Vanhasta kaupungista löytyy antiikkia ja taidetta sekä koruja mm. The Grand Ruen varrelta. Kaupungissa on myös mm. seuraavat ulkomarkkinat:

  • Plaine de Plainpalais - Suurin kirpputorimarkkina tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin klo 8-17
  • Place de la Fusterie - Paikallisia käsitöitä Sveitsistä ja Ranskasta, vain torstaisin
  • Rue des Grottes (to iltapäivä), Halles de Rive ja Boulevard Helvetique (ke ja la aamu) - Tarjoavat maatilojen ruokatuotteita
Kaupungista löytyy toki myös ostoskeskuksia, alla muutama:
  • Manor Department store (Rue Cornavin 6) - suurin kauppakeskusketju Sveitsissä
  • Globus Department Store (Rue de Rhone 48) - Globus löytyy myös useammasta sijainnista ja tarjoaa kaikkea muodista ja laukuista kodintarvikkeisiin
Outlet:

  • Geneven ja Lausannen välissä sijaitsee Aubonne Outlet. Se on melko pieni outlet ja ei välttämättä vierailun arvoinen, ellei satu osumaan suoraan reitille. Löysin outletista hyvät ja edulliset kengät sekä Triumphin alusvaatteita



Vevey: 
Vevey on mukava paikka ostosten tekoon. Kaupungissa on käytännössä yksi pääostoskatu, jonka varrella sijaitsee useita luksusputiikkeja ja pikkuliikkeitä. Täältä ei löydy ketjuliikkeitä. Veveyssä on kuulemma lauantaisin myös markkinat, joita emme itse päässeet valitettavasti kokemaan.

Luin myös, että Veveyssä olisi ollut ostoskeskus Saint-Antoine, jossa emme käyneet. Ostoskeskus ei sijainnut ainakaan ihan keskustassa.



Montreux: 
Montreuxin ostosmahdollisuudet ovat yllättävän huonot. Kaupungissa on suuri H&M liike ja kauppakeskus Forum, joka myy todella halvan ja huonolaatuisen oloista tavaraa (merkit eurooppalaisittain tuntemattomia). Kaupungista löytyy yksittäisiä putiikkeja, mutta Vevey oli omaan makuuni parempi ostospaikka ja niin lähellä Montreuxia, että siellä on helppo poikeata tarvittaessa.

Gruyeres: 
Pienessä kylässä löytyy pieniä putiikkeja, jotka myyvät pääasiassa paikallisia juustoja ja matkamuistoja. Linnasta löytyy myös matkamuistomyymälä.


Grindelwald:
Alppikylästä löytyy laadukkaita vaellus- ja urheiluvaatekauppoja. Hinnat ovat kalliita, kuten Sveitsissä yleensä. Grindelwaldissa myydään myös muutamia kalliita brändilaukkuja sekä matkamuistoja. 

Ascona:
Ascona on Veveyn tapaan pieni ja idyllinen ostoskaupunki, josta löytyy pieniä putiikkeja ja muutama outletmyymälä, joissa myydään laadukkaita luksusvaatteita. Ketjuliikkeitä kaupungissa ei ole. Kujilta löytyy myös taidetta ja antiikkia myyviä liikkeitä.

Outlet:
Asconan läheltä, Italiaan päin mentäessä löytyy suuri Outlet nimeltä FoxTown (alle tunnin matka). FoxTownissa myydään luksusmerkkejä aina Pradasta Burberryyn sekä muita laadukkaita merkkejä. Liikkeitä on satoja. Outletista voi tehdä löytöjä, mutta itse en ole kummallakaan käynnilläni (2 krt) ostanut juuri mitään. Viimeisellä käynnilläni ainoa ostos oli kiva Polo Ralph Laurenin paita. Jos olet kiinnostunut tekemään ostoksia, niin suosittelisin kuitenkin käymään täällä.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu