Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kesäinen kaupunki Virossa - Kuressaari

Aloitimme Viron reissun suuntaamalla autolla Saarenmaalle. Saarenmaalla kannattaa yöpyä vähintään kaksi yötä, sillä sinne matkustaminen kestää yllättävän pitkään. Pääkohteenamme oli saaristokaupunki, Kuressaari. 

Kuressaari

Meidän matkamme pääetappi oli Saarenmaan pääkaupunki, Kuressaari. Kuressaari sijaitsee Saarenmaan eteläosassa ja on pieni ja idyllinen merenrantakaupunki. Kaikkialle pääsee kävellen, sillä välimatkat ovat lyhyitä. Kuressaaressa on useita kylpylöitä ja moni suuntaakin sinne rentoutumaan kylpylälomalle. Yövyimme Georg Ots Spassa, josta kirjoitan oman postauksen. Hintataso on edullisempi kuin Tallinnassa, joten muutamaan rentouttavaan hoitoonkin kannattaa satsata. 

Kuressaaren keskeisimpiin nähtävyyksiin kuuluu keskiaikainen 1200-luvun lopulla rakennettu piispanlinna. Linnan pihalta löytyy pieniä aktiviteetteja kuten jousiammuntaa ja kolikon taontaa sekä muutamia putiikkeja. Tommi testasi jousiammuntaa ja suoriutui siitä kohtalaisen hyvin. Linnassa on myös tornikahvila ja Saarenmaan museo, joissa emme tällä kertaa poikenneet. Linnan pihalla saa kävellä ja ihailla maisemia maksutta. Sisälle pääsee pientä pääsymaksua vastaan. 

Kuressaaressa oli ihanan rauhallinen tunnelma. Keskustan talot ovat vanhoja ja vanhakaupunki onkin valtion suojelukohde. Kuressaare on oivallinen kohde myös lapsiperheille. Saari on erittäin turvallinen matkakohde ja maisemat ovat kauniita ja ilma puhdasta. Keskustassa myydään paljon erilaisia käsityötuotteita.

Miten Kuressaareen pääsee?

Etäisyyttä Tallinnasta Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen on vain 218 kilometria, mutta aikaa tähän matkaan kannattaa varata melkein neljä tuntia. Tarvitset pari tuntia lossisatamaan pääsyyn (välillä laivalta ja Tallinnan keskustasta pois pääseminen voi olla yllättävän hidasta) ja lossimatka kestää n. 20 min Virtsusta Kuivatsuun. Kuivatsusta Kuressaareen on vielä n. tunnin matka (80 km). Liput lossiin voi varata myös etukäteen netistä täältä. Meidän matkustusajankohtana ruuhkaa ei ollut ja liput olisi saanut kätevästi myös rannasta. Lossista löytyy lastenhoitohuone sekä kahvila. Lastenhuoneen hoitopöytä on erittäin kätevä kakkavahingon sattuessa (niin kuin meille kävi). Niin ja navigaattori tunnisti erinomaisen hyvin kaikki osoitteet, jotka sinne laitoimme ja ohjasi suoraan lossirantaan kun päätepisteeksi laittoi Kuressaaren.

Kuressaareen voi varata valmiita kylpylälomapaketteja myös eri matkanjärjestäjien kautta, jolloin he hoitavat kuljetukset. Tsekkaa paketteja esim. Eckerö LineltaMatkapojilta tai Ikaalisten matkatoimistosta. Paikan päälle pääsee myös Tallinnasta bussilla, jolloin lossilippu kuuluu ymmärtääkseni matkan hintaan. Oma auto oli myös kätevä kulkupeli.

Saarenmaan puolella löytyy muutamia mielenkiintoisia nähtävyyksiä Kuivatsun ja Kuressaaren väliltä, mutta myös niistä lisää infoa myöhemmin.

kaupungissa on mukavia rantareittejä kävelyä varten
rantamaisema hotellin läheisyydestä
rantareitti hotellin läheisyydessä


taustalla häämöttää Georg Ots Spa



jousiammuntaa linna pihassa (neljä nuolta sai ampua eurolla)


Kuressaaren keskusta hiljaisena aikana
kuva keskustan läheisyydestä
keskustan taloja hiljaisena ajankohtana

kesäneiti isän sylissä

* Sisältää mainoslinkkejä

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu