Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Majoitusratkaisumme Jyväskylään ja Kolille

On se muuten kumma juttu, miten vähän Suomessa tulee matkustettua, vaikka täällä asutaan. Meilläkin lomamatkat ovat suuntautuneet pääasiassa ulkomaille, ellei tuttuja paikkoja Tampereella ja mökin läheisyydessä lasketa. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan lyhyet autoreissumme täällä ja Virossa. Koska heinäkuu on täyttä lomasesonkia päätin varata kaikki majoituksemme jo etukäteen "fully booked" tilanteiden välttämiseksi.

Kirjoittelen vielä Virosta erikseen, mutta ohessa hiukan infoa majoituksista, joita olen varaillut Suomeen. Etapin viimeinen pätkä on edelleen varaamatta. Sain ystäviltä muutamia tosi hyviä vinkkejä  majoitusvaihtoehdoista eli kartoitan niitä juuri parhaillaan. Viimeinen majoitus tulee näillä näkymin olemaan Mikkelin lähellä tai Lappeenrannan lähellä. Majoituksiin liittyen pitää kai mainita, että Hotels.comilla on kesäale käynnissä ja matkustusaika kestää 31.7.2013 asti. Hotelleja löytyy ympäri maailman jopa 50 prosentin alennuksella. Tarjoussivulle tästä.

Alla kuitenkin meidän varaamat  Jyväskylän ja Kolin hotellit:

Jyväskylä - Hotelli Yöpuu

Ensimmäinen etappimme on Jyväskylä. Olen toki käynyt Jyväskylässä aikaisemmin, mutta siitä on jo useampi vuosi aikaa ja kaupunki ja majoitusmahdollisuudet ovat itselleni vieraita. Halusin kokeilla välillä muuta kuin ketjuhotellien tarjoamaa majoitusta ja löysin Trivagon kautta Hotelli Yöpuun, joka oli palvelussa rankattu Jyväskylän parhaaksi hotelliksi perustuen tällä hetkellä 233 arvosteluun. Hotelli sijaitsee keskustassa ja kaikki huoneet ovat uniikkeja. Tämä riitti herättämään oman mielenkiinnon ja kun huomasin samalla, että hotellin yhteydessä oleva ravintola Pöllöwaari tarjoaa korkeatasoista ruokaa tuoreista aineksista, niin otin välittömästi yhteyttä hotelliin.

Hotelli Yöpuu tarjoaa mm. "kahden kesken" majoituspaketteja. Sovimme meille majoituspaketista, johon kuuluu majoituksen (superior huone) ja aamiaisen lisäksi Pöllöwaarissa kolmen ruokalajin illallinen (Jyväskylä menu). Lisäksi saamme yksityisen saunavuoron, kylpytakin ja tossut sekä pullon kuohuviiniä huoneeseen. Kuulostaa ihanalta. Nähtäväksi jää, että miten saunavuoro ja illallinen tullaan toteuttamaan käytännössä tämän meidän neidin kanssa. Toki jos vauvan ruokailut ja nukutukset saadaan toteutettua oikeaan aikaan, niin parhaimmillaan neiti nukkuu kopassaan syvää unta vanhempien illallistaessa - tai sitten ei. :)

Alla vielä muutama kuva Hotelli Yöpuusta. Kaikki kuvat ovat heidän kotisivuiltaan, huonekuvat superior tason huoneista. Huoneissa ei ole saunaa, vaan se on erikseen varattavissa veloituksetta tunniksi (ainakin tämän "kahden kesken" pakettiratkaisun yhteydessä).

Jyväskylässä meidän on tarkoitus käydä tapaamassa Tommin ystäväpariskuntaa, mutta muuten ohjelma onkin täysin auki. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Kuvat: Hotelli Yöpuu

Koli - Break Sokos Hotel Koli

En muista koskaan käyneeni Kolilla. Tommille paikka on tuttu n. seitsemän vuoden takaa ja koska pidämme molemmat vaelluksesta, tulee tämä olemaan meidän kesäreissumme päämäärä kahden yön ajan. Tommi muisteli yöpyneensä Sokos Hotel Kolilla, joka on sijainniltaan erinomainen. Emme siis tällä kertaa edes katsoneet muita vaihtoehtoja. Sokos Hotel it is.

Sokos hotellista olemme varanneet tavallisen Standard huoneen, joista osa sijaitsee vaaran ja osa järven puolella (meillä on huone järven puolella). Majoitukseen sisältyy aamiainen ja iltasauna ja myös vauvan matkasänky saadaan huoneeseen veloituksetta. Hotelliin on avattu maaliskuussa 2013 Koli Relax Spa hemmottelu- ja maisemakylpylä, jossa on erilaisia saunoja, paljuja ja altaita. Lapset ovat tervetulleita kylpylään klo 16 saakka, jonka jälkeen se on tarkoitettu vain aikuisille. Hotelli lupasi meille yhteistyön merkeissä ilmaiset liput kylpylään (norm. hinta 36 eur / hlö), joten pääsemme nauttimaan vaelluksen jälkeen tästä ihanasta rentoutumisesta. Nähtäväksi kyllä jää, että miten kylpyläreissu toteutetaan. Vaihtoehtoina nimittäin on, että käymme kylpylässä koko perhe (vauva kaukalossa mukana) tai erikseen. Tällä hetkellä helpommalta vaihtoehdolta kuulostaa se aikuisten uimavuoro erikseen eli kumpikin meistä saa hiukan omaa rentoutumisaikaa ja toinen viettää laatuaikaa huoneessa vauvan kanssa.

Hotellissa on kesällä tarjolla päivittäin nykykarjalainen noutopöytä klo 12-16 ja sieltä löytyy myös Grill it! ravintola. Helppous on meille päivän sana eli hyvin mahdollista, että ruokailemme vielä jommassa kummassa ravintolassa. Muuten Kolilla on tarkoitus pääasiassa nauttia luonnosta vaeltaen patikkareittejä tai käydä mahdollisesti risteilemässä Pielisellä. Meillä on vauvaa varten hankittu Manducan kantoreppu. Sen käyttöä ei ole vielä harjoiteltu eli nyt vaan sormet ristissä toivotaan, että neiti tykkää tästä ratkaisusta.

Alla löytyy kuvia Sokos hotellista.

Kuvat: Break Sokos Hotel Koli

Onko joku yöpynyt aiemmin näissä hotelleissa?

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu