Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hotellivalintamme Tallinnaan ja Saarenmaalle

Olemme saaneet Viron miniloman kokonaan suunniteltua ja matkat sekä majoitukset varattua. Matkan ajankohta tulee olemaan heinäkuun alku, joka on sesonkiaikaa Virossa. Toivottavasti säät ovat hyvät.

Meidän on tarkoitus viettää kaksi yötä Saarenmaalla ja yksi yö Tallinnassa. Tallinnan ulkopuolelle on usein kaikkein edullisinta ja helpointa lähteä ainakin kylpylähotelleihin pakettimatkalla esim. Matkapoikien, Ikaalisten matkatoimiston tai Eckerö Linen kautta. Kannattaa kuitenkin kysellä varauksia myös suoraan hotelleista tai katsoa hinnat hotels.com kautta. Halusin tällä kertaa rätälöidä kuitenkin matkan itse pääkohteenamme Saarenmaa ja lisätä mukaan yhden yön yöpymisen Tallinnassa. Pakettimatkoihin sisältyy usein kuljetukset kohteeseen. Me otamme tällä kertaa oman auton mukaan, niin vauvan vaunut ja kaikki muut tarpeelliset ja tarpeettomat tavarat kulkevat näppärästi mukana.

Saarenmaa - Georg Ots Spa

Ihan ensin suuntaamme Saarenmaalle Georg Ots Spahan. Hotelli sijaitsee Länsi-Virossa, n. 220 km Tallinnasta. Paikka on pyörinyt mielessäni jo siitä asti, kun vertailin viime syksynä eri kylpylävaihtoehtoja Virossa (ks. teksti kylpylävertailusta täällä). Verkosta saadun informaation perusteella miellän Georg Ots Spa hotellin ja kylpylän yhtenä Saarenmaan parhaista.  Esimerkiksi Tripadvisorissa käyttäjät ovat rankanneet hotellin pistemäärältään Saarenmaan parhaaksi majoituspaikaksi. Hotelli sijaitsee ihan rannan läheisyydessä ja kiinnostaa minua myös siitä syystä, että ravintolan ruuat valmistetaan paikallisista lähiruuasta sesongin mukaan. 

Aikaisemmin luulin hotellin olevan lähinnä aikuisille suunnattu. Olin kuitenkin väärässä. Hotellin hoitola tarjoaa hoitoja myös lapsille, lastenhoitopalveluja viikonloppuisin (lukuunottamatta kesäaikaa), lasten aktiviteetteja, leikkihuoneita, erikoispaketteja äideille ja vauvoille jne. Yksi Saarenmaan symboleista on kataja, johon liittyviä terveysvaikutteisia hoitoja löytyy myös hotellin spasta. Me päädyimme räätälöimään hotellin kanssa Juniper (kataja) paketin, joka pitää sisällään seuraavat elementit:
  • Kahden yön majoituksen näköalahuoneessa, aamiaisen, kylpylän- ja saunaosaston käytön, 
  • 20 minuutin "katajakylvyn" molemmille, 75 min "kataja treatment" hoidon molemmille, 30 min GOSPA kasvohieronnan molemmille, 
  • paikallisen hoitotuotteen lahjaksi, 
  • ilmaisen pysäköinnin ja vauvansängyn
Myöhemin huomasin, ettei kataja treatment hoito sovellu raskaana oleville ja imettäville, joten se vaihdettiin relaxing treatment hoitoon.

Alla on muutama kuva hotellin sivuilta. Onko Georg Ots Spa tai Saarenmaa teille tuttu paikka?



Tallinna - Hotel Telegraaf

Kolmas yö olisi tarkoitus viettää tutuksi käyneessä Tallinnassa. Olen kirjoittanut Tallinnan kylpylähotelleista täällä. Yövyimme viime syksynä Tallinnassa Swiss Hotellissa (postaus löytyy täältä). Tykkäsimme molemmat todella paljon Swiss hotellista ja aiomme käydä siellä vielä uudelleen. Moni on kuitenkin rankannut Hotel Telegraafin arvosteluissa jopa Swiss hotellia paremmaksi, joten odotukset ovat nyt todella korkealla. Mietimme jo viime syksynä Hotel Telegraafia yhtenä majoitusvaihtoehtona, joten se oli luonteva valinta tälle reissulle.

Olen huomannut, että suomalaiset valitsevat Tallinnasta usein hyvän keskinkertaisen majoituksen (niin kuin minäkin tein aikaisemmin). Todella tasokkaan hotellin saa Tallinnassa kuitenkin lisäämällä hintaan vain muutamia kymppejä / hlö ja on todella hintansa arvoista. Siinä pääsee ihan eri tavalla irtautumaan arjesta. Toki matkan luonne määrittää sen, millainen hotelli kannattaa ottaa. Miehistä koostuva polttariporukka valitsee todennäköisesti erilaisen ratkaisun kuin pariskunta.

Historiallisessa 1800-luvun rakennuksessa sijaitseva Hotel Telegraaf on yksi Tallinnan tasokkaimmista hotelleista ja tunnetaan myös tasokkaasta ruuastaan. Ravintola Tchaikovsky on rankattu Tallinnan parhaiden ravintoloiden listalle vuodesta toiseen. Haluaisimme todella paljon käydä siellä syömässä, mutta vauvan takia etsimme todennäköisesti tälle reissulle hieman vaatimattomammat ruokailupuitteet. Hotellista löytyy myös minikylpylä eli 3 * 10m allas, poreamme, sauna ja höyrysauna vieraiden käyttöön varattuna.

Me olemme varanneet perusluokan huoneen. Saamme huoneeseen vauvasängyn ja autolle löytyy parkkipaikkoja 20 euron hintaan / vrk.

Onko teillä kokemusta Hotel Telegraafista? Alla olevat kuvat ovat peräisin hotellin omilta verkkosivuilta. 



* sisältää yhteistyölinkkejä

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu