Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Nähtävyyksiä Saarenmaalla ja Muhussa

Kiersimme paluumatkalla muutaman keskeisen nähtävyyden Muhussa ja Saarenmaalla. Muhu on siis pieni saari, jonka läpi tulee ajettua matkalla Virtsun lossisatamaan. Pysähdyspaikkojamme olivat Kaalin meteoriittikraaterijärvi, Anglan tuulimyllyt, strutsifarmi ja Pädasten kartano.

Saarenmaalla on paljon kirkkoja ja saarella olisi ollut myös mm. hylkeiden pesimispaikka länsirannikolla.  Me päätimme kuitenkin poiketa vain muutamassa keskeisessä nähtävyydessä matkalla lossille. Olen itse asiassa iloinen siitä, että karsimme paikat tällä kertaa minimiin. Näihinkin saatiin menemään ajoineen nelisen tuntia, vaikka emme viipyneet yhdessä paikassa pitkään. 

Kaikki paikat olivat kauniita, mutta päivän hauskin pysähdyspaikka oli strutsifarmi. Sisään maksoi kolme euroa ja vastineeksi pääsi ruokkimaan strutseja. Farmilla oli myös emu, seepra, poneja, pupuja, alpakoita ja minikenguruja (vallabeja). Tilalla oli myös strutsinpoikasia, jotka ovat uskomattoman söpöjä leopardiraidoituksessaan. Harmi, että meidän vauva on vielä niin pieni, ettei jaksa kiinnostua moisesta. Äiti kyllä ihasteli söpöjä alpakoita ja strutsinpoikasia. 

Toinen päivän kohokohta oli lounas kauniissa Pädasten kartanossa. Satuin näkemään paikasta jutun Kauppalehden Optiossa juuri ennen tätä Viron reissua. Muuten emme olisi varmaan osanneet pysähtyä kartanossa lounaalla. Kartanoon päästäkseen tulee maksaa pieni sisäänpääsymaksu, joka hyvitetään takaisin ruuan hinnassa (jos siis käy syömässä). Kartanon miljöö oli todella viihtyisä ja kaunis. Heidän ravintolansa on rankattu Viron parhaaksi ravintolaksi. Ruoka oli erinomaista, mutta kiireellä ei kannata mennä syömään. Ruokien saamisessa pöytään kesti hetki jos toinenkin. Mikäs siinä terassilla ollessa. Toki meidän pikkuinen alkoi heräillä ja kyllästyä vaunuissa olemiseen eli ihan niin rentoa meidän oleminen ei koko ajan ollut. Paikka on aikuiseen makuun suunnattu ja siellä olisi kiva joskus myös yöpyä. 

Ovatko nämä teille tuttuja paikkoja? Entä onko Saarenmaalla tai Muhussa muita kohteita, joissa kannattaisi ehdottomasti käydä?


Kaalin meteoriittikraateri





Strutsien ruokintaa

äärimmäisen suloinen strutsin poikanen

seepra
emu
ihania alpakoita

strutsifarmin alueella oli myös poneja
Pädasten kartanon ulkoterassi, toisille tarjoillaan vain maitoa
kartano sijaitsi meren rannalla



Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu