Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Helppoa elämää Langkawissa

Malesian reissu oli kahden viikon talviloma 23.2-10.3.2011 ystäväni kanssa. Muistaakseni meillä oli pohdinnan alla eri kohteita, mm. Bali ja Thaimaa, mutta Malesiaan päädyttiin. Minulle ominaiseen tapaan matkan varrelle kuului kolme hotellia eli kaksi eri hotellia Langkawissa ja yksi hotelli Kuala Lupurissa. Suorat lennot ostimme Aurinkomatkojen kautta Helsinki-Langkawi-Helsinki ja sitten Malesian Airlinesin kautta sisäiset lennot Langkawi-Kuala Lumpur-Langkawi. Hotellit räätälöimme itse ja säästimmekin melkoisen summan. Tässä postauksessa käsittelen enemmän Langkawia ja kirjoittelen vielä Kuala Lumpurista ja Langkawin hotelleista erillisen postauksen. 

Langkawi on lomalaisten suosima verovapaa ja valkohiekkainen saari tai saariryhmä Malesiassa lähellä Thaimaan rajaa. Langkawi nimen tarkoituksesta on kai useampia versioita, mutta yhden version mukaan Langkawi tarkoittaa suomeksi punaruskeaa kotkaa. Kotka onkin Langkawin maamerkki ja yksi nähtävyys Kuahin kaupungissa. 

kotkapatsas Eagle Squarilla. Kuvatessa sattui sateinen sää, muuten aurinko paistoi lomalla

Langkawi on erinomainen kohde rentoutumiseen, etenkin jos valitsee hotellin rannalta. Yöelämä on saarella aika rauhallista ja suosittelisinkin kohdetta erityisesti pariskunnille, perheille ja rentoutumista kaipaaville. On saarella toki nähtävyyksiäkin mm. cable car rata, joka johtaa saaren korkeimmalle huipulle, krokotiilifarmi, mainitsemani eagle square, erilaisia saariretkiä ja veneajeluita, kalafarmi ja myös kotkien ruokintaa pääsee seuraamaan veneeltä. Kuulin myöhemmin, ettei kyseistä retkeä kannattaisi kuitenkaan suosia, sillä monet retkioperaattorit tarjoavat kotkille rasvaista kanannahkaa, joka on huono asia lintujen terveyden kannalta. Linnut ovat myös oppineet luottamaan täysin ihmisiin ruokinnan suhteen ja eivät enää itse metsästä. 

cable car näköaloja



kotkien ruokinta

Läheisiltä saarilta löytyy myös uteliaita apinoita (esimerkiksi Geoforest Parkista). Apinoita ei kannata ruokkia ja tavaroista kannattaa pitää huolta, etteivät ne lähde apinoiden matkaan. Langkawilla näkee satunnaisesti myös sarvilintuja. 

varoitusmerkki Westin hotellin lähistöllä






Alla kuvia päiväretken aikana käydyistä paikoista. Langkawilta löytyy Thaimaan tapaan kauniita saaria ja maisemia. 


veneajelu

krokotiililuolan alitus veneellä

bat cave









Ostosmahdollisuuksia etsiville löytyy pari ostoskeskusta Kuahista, esim. Langkawi Parade Megamall, joka ei ole kuitenkaan nimestään huolimatta mikään kovin iso. Langkawista löytyy verovapaita makeisia ja alkoholia, mutta muuten ostosmahdollisuudet ovat suppeat. Suosittelenkin shoppailusta kiinnostuneita yhdistämään muutama päivä suuremmassa kaupungissa kuten Kuala Lumpurissa. 

Suuri osa paikallisista on muslimeita ja he pukeutuvat myös uskonnon edellyttämällä tavalla, myös uimassa ollessaan. 

paikallinen vallitseva uskonto on islam

Kuahin venesatamasta on helppo lähteä käymään Malesian mantereella. Lautta saapuu Kuala Perlikseen ja otimme sieltä taksin Alor Setariin. Alor Setarissa oli muutama näyttävä moskeija, mutta muuten reissu ei välttämättä ollut vaivan arvoinen. 











Maleisialainen ruoka on hyvää ja usein noodeli- tai riisipohjaista kala- tai kanaruokaa. Malesiassa käytetään ruuan pohjana myös kookosmaitoa. Jättikatkarapuja tilaavan kannattaa huomioida, että jättikatkaravut ovat täällä todella nimensä mukaisia.

jättikatkarapuja

alkoholittomat mocktailit



Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu