Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

tiistai 29. toukokuuta 2012

Milano, muodin mekka

Milano sijaitsee Pohjois-Italiassa ja sitä pidetään muodin mekkana. Ostosmahdollisuudet olivat kieltämättä todella hyvät. Paras aika matkustaa Milanoon on huhti-kesäkuu tai syys-lokakuu, sillä kesällä on helposti todella kuuma ja elokuussa on ruuhkaa, sillä se on paikallisten loma-aikaa.


Milanossa on helppo liikkua kävellen tai metrolla. Suosittelen ottamaan hotellin ihan ydinkeskustan tuntumasta, jolloin eri paikkoihin pääsee kävellen. Me olimme Milanossa pidennetyn viikonlopun verran, joka käytettiin kaupunkia kiertelemällä ja tunnelmasta nauttimalla. Emme juuri kiertäneet maksullisia nähtävyyksiä tai museoita. Esimerkiksi viimeinen ehtoollinen on todella suosittu maalaus, jota katsomaan tulisi varata liput ajoissa. Vierailuajat voivat olla varattuja kuukausiksi eteenpäin. Omasta mielestäni upeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Duomon tuomiokirkko, joka on yksi maailman suurimmista kirkoista ja jonka rakentaminen on kestänyt n. 500 vuotta. Kirkkoa pääsee ilmaiseksi ihastelemaan ulkoapäin. Toinen keskeinen paikka on La Scalan aukio, jonka läheisyydessä sijaitsee kaupungintalo.

Il Duomo






Milanossa on hyvät puitteet shoppailuun. Kaupungista löytyy useita outletteja ja jos haluaa käväistä suuressa ouletkylässä, niin kannattaa ottaa juna ja käväistä tunnin päässä FoxTownissa Sveitsin puolella. Hyviä shoppailukatuja Milanon puolella ovat mm. Corso Buenos Aires, joka on ydinkeskustaa edullisempi paikka tehdä ostoksia. Huippumuotia etsivän kannattaa poiketa Corso Vittorio Emanuelella tai Via Manzonilla. 






Fox Town Sveitsin puolella
Milanossa on myös paljon kivoja ruokapaikkoja sekä kahviloita. Hyvällä onnella voi löytää paikan, jossa viinilasin hinnalla saa nauttia samalla maittavan tapaspöydän antimista!




Italialainen jäätelö on parasta. Suosittelen kokeilemaan omaa suosikkiani, pistaasijäätelöä. Hyvin tehdyn pistaasijäätelön tunnistaa vaaleanvihreästä väristä. Mikäli väri on kovin tumma tai kirkas, niin suosittelen ostamaan pistaasijäätelön jostain muualta. Hyvää pistaasijäätelöä ei saa Suomesta tai en ole ainakaan vielä löytänyt hyvää paikkaa.

itaialainen jäätelö on parasta!




















junamatkustus on myös nopeaa ja helppoa


maisema matkalla Foxtowniin




Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu