Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Hotellien varaaminen omatoimisesti

Haluan yleensä matkustaessani vertailla majoituspaikkoja ja varata hotellit itse. Näin säästän useita kymmeniä-satoja euroja valmiisiin pakettimatkoihin verrattuna. Pakettimatkat voivat tosin olla joskus itse räätälöityjä matkoja halvempiä. Pakettimatka on usein itse räätälöityä halvempi jos:

1) Haluat olla pitkään samassa kohteessa ja hotellissa
2) Matkakohde on suosittu suomalaisten lomakohde

Itse räätälöinti kannattaa erityisesti:
1) kaupunkikohteissa
2) Jos olet vain lyhyitä pätkiä samassa hotellissa
3) Haluat parempaa laatua samalla rahalla

Hotelleja varatessani olen luottanut Euroopan matkojen osalta pääasiassa Hotels.com palveluun ja kaukokohteiden osalta Booking.com palveluun viimeisten viiden vuoden aikana. Heidän hintansa ovat yleensä kilpailukykyisimmät verkossa olevista hinnoista. Joskus hinta voi olla hiukan korkeampi, mutta Hotels.comilla tätä kompensoi se, että kanta-asiakkaaksi liittyessään saa ilmaisen majoituksen majoittauduttuaan tarpeeksi monta kertaa heidän palvelun kautta. Booking.com taas lupailee, että heidän hintansa on aina halvin ja jos löytää jostain halvemman hinnan, niin huoneen saa siihen hintaan. Hyvä lupaus, mutta voi osottautua käytännössä erittäin vaikeaksi. Tutkin kerran mahdollisuutta ilmoittaa halvemman hinnan ja huomasin, että tähän liittyy myös monta "muttaa". Jos hinnasta ilmoittaa juuri vähän ennen loman alkua, niin he eivät välttämättä ehdi käsitellä asiaa, ilmoitusosoite ei ole helposti löydettävissä yms. En ole koskaan ilmoittanut halvemmasta hinnasta Booking.comille eli olisikin mielenkiintoista kuulla, jos joku muu on? Mitä tapahtui, toimiko palvelu?

Booking.com ja Hotels.com sivut ovat moniin kilpailijoihin nähden todella selkeät. Näet helposti haluamasi tiedot ja voit myös lukea muiden kävijöiden kommentteja ja nähdä heidän antamansa arviot. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muilla kansallisuuksilla on monesti hiukan erilaisia laatukriteereitä kuin suomalaisilla. Sivuilta löytyy kuitenkin usein myös suomalaisten arvioita. Molemmat palvelut ilmoittavat hinnat selkeästi ja halutessasi euroissa. 

Olen varannut useita matkoja molempien sivustojen kautta ja kaikki toimii moitteettomasti. Booking.com ja Hotels.com eivät veloita palvelun käytöstä palkkiota. Luottokorttitiedot on turvallista antaa. Hotelli veloittaa huoneen, mutta yleensä vasta matkan jälkeen. Jos he veloittavat jotain etukäteen, niin tästä tulee olla aina maininta. Molempien palveluiden kautta peruminen sujuu myös helposti. Usein huone tulee kuitenkin perua vähintään edellisenä päivänä tai viikkoa ennen. Veloitusehdot ilmoitetaan selkeästi hotellitiedoissa jo varausvaiheessa. 

Markkinoille on tullut myös muita palveluntarjoajia kuten Agoda ja AsiaRooms ja mielenkiintoisena vaihtoehtona Directrooms.com, joka vertaa muiden palveluntarjoajien hintoja. Mukana vertailussa ovat myös Booking.com ja Hotels.com, jotka usein pärjäävät vertailussa parhaiten. Teen välillä vertailuja Directroomin kautta, mutta kokemus osoittaa, että palaan usein Euroopan kohteiden osalta Hotels.com sivustoon ja kaukokohteiden osalta Booking.com sivustoon. Joskus saatan varata suoraan hotellin omien sivujen kautta huoneen. Viimeaikoina on kuitenkin käynyt usein niin, että se ei kannata. Hinta on sama tai jopa kalliimpi kuin näiden palveluntarjoajien kautta. Joskus voi kuitenkin olla kannattavaa ottaa suoraan hotelliin yhteyttä ja pyytää tarjousta. Jos kyseessä on "matala" sesonki eli ei se kiireisin aika vuodesta, niin hotelli voi hyvin antaa hyvän tarjouksen suoraan.

Mitä kautta te varailette hotelleja? Oletteko olleet tyytyväisiä palveluun?

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

25. heinäkuuta 2012 klo 21.47 , Blogger Teea kirjoitti...

Itse käytän myös hotels.comia, se on selkeä ja helppokäyttöinen, olen ollut tyytyväinen. Tarkastan kuitenkin aina myös hotellien omat kotisivut ennenkuin teen varauksen ja mikäli hinta on halvempi (esim. kanta-asiakaskortilla tms), varaan tietysti suoraan hotellilta. Hinnan ollessa sama (usein on), niin sitten hotels.comin kautta jotta saisi palkintoöitä kerrytettyä.
Booking.comia ja muita vastaavia käytän hotellien etsintään, mutten ole vielä varannut huoneita sieltä.

Hotels.comin ja vastaavien ongelma vain on siinä, että monessa kaupungissa ja maassa halvimmat hotellit puuttuvat niistä, samoin kuin suurin osa hostelleista, joita itse myös käytän. Niitä etsinkin ihan vain googlettamalla, mutta joissakin maissa (erit. turistikauden ulkopuolella) parasta olisi jos on aikaa kierrellä paikan päällä majapaikkoja läpi, varsinkin Aasiassa ja Etelä-Euroopassa halvimmat majapaikat eivät ole edes netissä ja tinkiminen onnistuu helpommin kasvotusten. Myös halpaketjuhotellit, esim. Easyhotel, loistavat usein poissaolollaan, mikä on harmi.

Pakettimatkoja voisin käyttää helppouden lisäksi myös noista kahdesta syystä, jotka kirjoititkin, mutta matkat sellaisiin paikkoihin, joihin pakettimatkan saa halvemmalla ovat omalla kohdallani hyvin harvinaisia. Muille matkaajille voisin niitä kyllä suositellakin, jos mielivät esimerkiksi Kreikkaan, Turkkiin jne.

 
25. heinäkuuta 2012 klo 22.24 , Blogger SuviV kirjoitti...

Olen huomannut, että Hotels.com toimii usein paremmin Euroopassa ja Booking.com kaukokohteissa. Ja olet ihan oikeassa, halvimmat kohteet puuttuvat molemmista listauksista. Meille se ei ole enää keskeinen valintakriteeri, mutta nuorempana tein niin, että katsoin hotellin esim. Lonely Planetin listauksesta ja sitten marssittiin paikan päälle kysymään huonetta. Aina löytyi pienen etsinnän jäljiltä joku majoitus. Nykyään kun lomat ovat niin lyhyitä, niin haluamme tietää etukäteen mihin mennään ja säästää aikaa. Oikeastaan kriteerilistalla on myös enemmän mukavuuksia hotellien suhteen kuin ennen ja omissa valinnoissa muiden käyttäjien arvostelut vaikuttavat myös melko paljon.

Usein paikan päältä onnistuu löytämään halvan majoituksen, mutta se vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Sesongin aikaan voi tosin käydä myös niin, että hotelli maksaa paikan päältä kysyttäessä enemmän kuin etukäteen varattuna.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu