Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kanavaristeily Helsingissä

Ystäväni pyysi minua lähtemään kanssaan kesäisenä iltana risteilyllä ja ei sitä tarvinnut kovin pitkään miettiä. Olen ollut joskus aikaisemminkin risteilyllä Helsingin edustalla, mutta siitä on jo aikaa. Pidän valtavan paljon merestä ja veneilystä. Risteilyllä voi ihastella maisemia, viettää aikaa ystävän kanssa ja halutessaan myös kahvitella tai syödä. Meidän risteilyllä ei ollut ruokailumahdollisuutta, mutta risteilyjä järjestetään paljon eri reitein ja ruokailumahdollisuuksin.

Ystäväni oli tehnyt vertailua netin kautta ja päätynyt Strömman kanavaristeilyyn, joka yrityksen kotisivujen mukaan valittu Helsingin parhaaksi turistinähtävyydeksi ja on myös yrityksen suosituin risteily. Risteily oli selostuksen kera hauska idea. Joskus tuntuu, että voisi tuntea paremminkin nämä kotikaupungin nähtävyydet. Reitti kestää 1,5 tuntia ja maksaa 20 euroa. Matkan varrella seilataan pienten saarien ja myös Suomenlinnan, Jollaksen, Herttonimenrannan ja Korkeasaaren ohi. Lisää tietoa risteilystä voi lukea täällä.

Sanomattakin on selvää, että matkaan kannattaa lähteä aurinkoisella säällä. Merellä on yllättävän kylmä ja vaikka risteilypäivänä oli n. 20 astetta lämpöä ja aurinkoa, niin yleisö pakeni aina välillä kylmyyttä sisätiloihin. Sisätiloista ei näe läheskään yhtä hyvin ja fiilis ei ole ollenkaan sama, kuin kansiterassilla. Kannelle mahtuu kuulemma lähes sata matkustajaa. Varaudu siis merelle vähintäänkin lämpimin vaattein, ellei satu olemaan joku Suomen harvinaisista hellepäivistä.











Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

24. heinäkuuta 2012 klo 20.29 , Blogger Elina kirjoitti...

Kiitos vinkistä Veveyhyn, pitää ehdottomasti joku kerta sinne päästä! Vinkkaampa eteenpäin siitä heti Sveitsiin juuri muuttaneille ystävilleni :)

 
25. heinäkuuta 2012 klo 9.27 , Blogger SuviV kirjoitti...

Minusta Vevey oli ehdottomasti yksi parhaista kohteista Sveitsin rivieralla. Paikka on sen verran pieni, että se on sopiva päiväretkikohde, mutta viihtyisin siellä hieman pidempäänkin. Itse asiassa toinen kiva pieni paikka on Ascona Etelä-Sveitsissä ja lähellä FoxTownia ja Italian rajaa. Se saattaa osua lähelle teidän tekemää reittiä!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu