Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Travel is my passion

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Unelmieni matkakohteet

Matkalistallani on vaikka kuinka paljon unelmakohteita, mutta tällä hetkellä unelmoin erityisesti seuraavista, itselleni uusista kohteista. Valitettavasti unelmakohteeni eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Toisaalta suuri osa Eurooppaa on tullut jo koluttua eli näihin haluaisin tosissani panostaa seuraavia reissuja ajatellen. 

Varoitus: lukeminen ja nämä kuvat voivat aiheuttaa matkakuumetta ;) Mitkä ovat teidän unelmakohteita?


1. Etelä-Afrikka ja safari 
Tykkään luontokohteista ja safari on kuulunut haavelistalleni jo pitkään. Se on uskoakseni asia, joka pitää itse kokea. Pelkät kuvat eivät välitä tunnelmaa savannilla. Aloitamme varmaan Afrikan matkailun "helposta" kohteesta eli Etelä-Afrikasta. Sieltä löytyy Kruger National Park eli yksi Afrikan suurimmista suojelualueista. Samaan reissuun haluaisin kuitenkin yhdistää Kapkaupungin ja Garden routen. 

kuva: http://weheartit.com

2. Etelä-Amerikan kohde
En ole vielä päättänyt, mistä kannattaisi aloittaa, mutta tällä hetkellä eniten kiinnostavat Argentiina, Chile ja Brasilia. Ehkäpä matka voisi olla yhdistelmämatka Chile - Argentiina - Uruguay. Toisaalta maat ovat niin valtavia, että niissä riittää yksistäänkin näkemistä. Etelä-Amerikassa käyneet, antakahan vinkkejä!

kuva: http://weheartit.com


3. Vietnam / Laos / Kambodza tai Vietnam / Myanmar
Yhdistelmämatka, jonka aikana tulisi tutuksi useampi maa. Vietnamissa on mielenkiintoinen historia, Kambodzassa Angor Wat kuuluu "must" listalle. Myanmar taas on ollut matkailulta suljettu ja siellä ei ole yhtä paljon turisteja kuin muissa kohteissa. Laosissa taas on upeita temppeleitä ja patsaita. 

kuva: http://weheartit.com
kuva: http://weheartit.com


kuva: http://weheartit.com

4. Madagaskar
Onhan se ihan selvä, että tämä maailman vanhin saari on luontofriikin unelmakohteissa mukana. Täältä löytyy eläimiä, joita ei ole missään muualla maailmassa. Kohde voisi olla esimerkiksi yhdistettynä Keniaan tai Maurutiukseen. Paras matkustusaika on huhti-lokakuu.

kuva: http://weheartit.com
kuva: http://weheartit.com
5. Japani
Japani on uskoakseni myös yksi niitä maita, joka pitää itse kokea ja jossa en ole päässyt vielä käymään. Haluaisin kiertää Japanissa enemmänkin. Hyvä ajankohta matkalle voisi olla kevät kirsikkapuiden kukkiessa.

kuva: http://weheartit.com

6. Kanada
Kanada on yksi Tommin haavekohteita ja kiinnostaa se toki minuakin. Kanadaan pitäisi varmaan matkustaa kesällä, jos mielii lämpimiä säitä. Ilmasto on kuitenkin hyvin samantyyppinen kuin Suomessa. 

kuva: http://weheartit.com

7. Seychellit
Häämatkakohteena tunnettu ja paljon kehuttu paikka rentoutumiseen.


kuva: http://weheartit.com
8. Galapagossaaret
Saarilla elää kasveja ja eläimiä, joita ei ole missään muualla maailmassa. Tämä olisi ihan mieletön paikka käydä, mutta myös niin mielettömän kallis matka, että on edelleen odotuslistalla. Luultavasti jos tänne joskus pääsen, niin se on yhdistettynä johonkin toiseen matkaan, esim. Ecuadorin matkaan. 

kuva: http://weheartit.com



9. Itä-Eurooppa
Olen kiertänyt melko vähän Itä-Euroopassa ja tämä olisi helppo toteuttaa automatkana esimerkiksi jo ensi kesänä. Bonusta myös edullisista hinnoista eli matka ei tarvitsisi niin suurta budettia.

                    





10. Bali
Minulla on Balista sellainen mielikuva, että se olisi etenkin nuorempien suosima häämatkakohde ja bilepaikka. Haluan käydä joskus Balilla, mutta tämä matkakohde on vasta listani lopulla


kuva: http://weheartit.com


11. Nepal ja Kathmandu
bonuksena pitää laittaa mukaan vielä Nepal ja Kathmandu!

kuva: http://weheartit.com






Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu